Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” preko Minska traže vizu za Svjetsko prvenstvo

1618868907re2m2acw-min
RSCG/Stefan Ivanović
  • Autor onogost.me
  • 20.04.2021. u 06:12

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas (17 časova) u Minsku sa Bjelorusijom revanš utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Nakon pobjede (29:23) u prvom meču u Podgorici, “lavice” su blizu ostvarenja cilja, ali u taboru našeg državnog tima poručuju da i u revanšu idu na pobjedu protiv bivše sovjetske republike.

U glavni grad Bjelorusije, naše djevojke doputovale su u nedjelju veče, a u ponedjeljak odradile trening u “Čižovka areni”, u kojoj se igra revanš baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo čiji domaćin će u decembru biti Španija.

Selektorka reprezentacije Crne Gore, Bojana Popović kaže da utisak posle prve utakmice nije bio gorak, jer je plus šest dobar rezultat, ali ističe da mogu mnogo bolje od onoga što su pokazali.

“Pristup će sigurno, nakon prve utakmice, biti drugačiji. Bjelorusija igra dobar rukomet i zato vjerujem da ćemo biti na drugačijem nivou. Što se tiče prvog duela nijesmo uvijek poštovali zadatke, radili smo neke dodatne poteze, a sve iz razloga da osvojimo ,,živu” loptu. Djevojke nijesu bile strpljive, a da je bilo drugačije, lopta bi sama po sebi došla kod nas. Igrali smo pred navijačima i na klupskom nivou u Ligi šampiona protiv CSKA”, rekla je Popović.

Ističe da je publika dodatni motiv i snaga da pokažu i više nego što mogu.

“Sigurna sam da ćemo sa tribina dobiti dodatnu energiju. Borimo se za još jedno veliko takmičenje, a bez sumnje znam da ćemo uspjeti. Vjerujem u ovo što radim i u djevojke. Zato ne sumnjam da ćemo 15. put zaredom učestvovati na velikom takmičenju”, kazala je Popović.

Svjetsko prvenstvo na programu je od 2. do 19. decembra u Španiji.

Plasman su obezbijedili Španija, Holandija, Hrvatska, Danska, Francuska i Norveška.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.