Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” nižu uspjehe, izborena viza za Mundijal

reprezentativke_cg_u_rukometu
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 20.04.2021. u 16:31

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se na Svjetsko prvenstvo, nakon što je u danas odigranom revanš meču baraža za odlazak na Mundijal savladala Bjelorusiju u gostima 24:26. 

Prvi susret, prije četiri dana u Podgorici, crnogorske reprezentativke riješile su u svoju korist, dok su u meču u Minsku potvrdile da su kvalitetniji rival od Bjeloruskinja.

Od prvog minuta bilo je vidljivo da su “lavice” ušle u duel maksimalno ozbiljno. Jauković je pogodila već u uvodnom napadu, Bjeloruskinje uzvratile istom mjerom, da bi nakon toga Jauković i Radićević donijele dva razlike. Uobičajeno, Itana Grbić je maštovito dijelila lopte saigračicama, pa nije bilo problema u napadu, pogotovo na početku meča. Domaća selekcija je napadala sa sedam igračica i ostavljala prazan gol, što je u pojedinim momentima crnogorska reprezentacija iskoristila lakim golovima sa svoje polovine. Raspoložena za igru bila je Jovanka Radičević, koja je postigla četiri gola u prvom poluvremenu. Kontrolisale su “lavice” igru, te na odmor otišle sa sigurnih 15:11.

Izgledalo je početkom nastavka da će domaća selecija unijeti neizvijesnost u meč, prišla je na samo gol zaostatka, ali brzo su se “lavice” konsolidovale i vratile prednost. Pokušavale su Bjeloruskinje da se rezultatski vrate u meč, ipak, svaki njihov pokušaj je amortizovan. U listu strijelaca, u samom finišu meča, upisala se i golman Anastastija Babović.

Na kraju više nego zasluženo Crna Gora je slavila 24:26. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.