Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kreće EP, “lavice” spremne

3_26_1
rscg.me
  • Autor onogost.me
  • 03.12.2020. u 06:37

Evropsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj startuje danas, a 16 najboljih selekcija Starog kontinenta, podijeljenih u četiri grupe, će se nadmetati za titulu prvaka.

Crnogorske rukometašice igraće u grupi A sa aktuelnim prvakom Francuskom, domaćinom Danskom i Slovenijom.

Grupa B rezervisana je za selekcije Rusije, Češke, Švedske i Španije.

U grupi C snage će odmjeriti Mađarska, Hrvatska, Nizozemska i Srbija, dok će u grupi D igrati Njemačka, Norveška, Rumunija i Poljska.

U narednu fazu takmičenja proći će po tri najbolje selekcije iz svake grupe, s tim što žrijeb spaja grupe A i B, odnosno C i D.

Najuspješnija reprezentacija sa šampionata Starog kontinenta, koji se održavaju jednom u dvije godine od 1994. godine, je Norveška sa osvojenih sedam zlatnih medalja.

Dankinje su se tri puta “pele na krov” Evrope, dok su zlatna odličja po jednom osvajale Mađarska, Francuska i Crna Gora.

“Lavice” su najbolje bile na šampionatu Evrope koje je održano u Srbiji 2012. godine. U finalu prije osam godina, crnogorske reprezentativke su savladale Norvešku 34:31 nakon produžetka. Medalje su osvajale i reprezentacije Rusije, Španije, Nizozemske, Švedske, Njemačke, Ukrajine, Austrije i Rumunije. Ovogodišnji šampionat biće održan u Herningu i Koldingu, dok je finalni meč predviđen za 20. decembar.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi 8 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.