Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Košarkašice počele pripreme za Eurobasket

slavlje_kosarkasice_2021_1102_x_771
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 03.05.2021. u 12:33

Crnogorske košarkašice počele su pripreme za Eurobasket. Selektorka Jelena Škerović računa na 18 košarkašica za pripreme, a 12 će nastupati na šampionatu koji organizuju Španija i Francuska.

“Krećemo danas zvanično sa treningom. Tu je 15 igračica. Sofija Živaljević je tek završila prvenstvo i biće tu od naredne sedmice, Jovani Pašić još traje plej of, a kasnije će se priključiti i Markiša Getling. Imamo nekoliko djevojaka sa nekim sitnim povredama, ali ćemo to rješavati tokom priprema i biće uskoro i one u pogonu”, kazala je selektorka.

Plan je da naš nacionalni tim odigra šest prijateljskih utakmica. 21. i 22. maja naše djevojke gostovaće Sloveniji, 24. i 25. maja Hrvatska će biti domaćin u dva prijateljska meča, a generalne provjere biće dueli protiv Bosne i Hercegovine u Podgorici 5. i 6. juna.

“To je dovoljno utakmica da se spremimo i da vidimo gdje smo i kako na najbolji način da prezentujemo Crnu Goru na Evropskom prvenstvu”, ističe Škerović.

Crna Gora će igrati grupnu fazu u Valensiji. Rivali su Srbija, Italija i Grčka.

“Neke realne šanse za pobjedu možemo tražiti protiv Grčke ili Italije. Ta pobjeda bi nam donijela plasman u drugi krug. Ipak obije te selekcije su kvalitetne, može se desiti i da izgubimo od njih, ali i da ih pobijedimo. Nezgodni su imaju jake i brze bekove, forsiraju brzu košarku, što nama toliko ne odgovara, međutim, ako iskoristimo pripreme najbolje što možemo mislim da ćemo biti spremni da pružimo jak otpor”, vjeruje selektorka.

Plasman u drugu fazu bio bi dobar rezultat.

“Mislim da smo protiv Švedske u februaru odigrali utakmicu koja je recept za ono što ja želim. Takva igra i fizički i mentalno je ono što želim. Imamo dovoljno vremena, 40 dana da se spremimo i mislim da će djevojke odgovoriti izazovu, neće biti lako, ali imamo zajednički cilj. Jakim ulaganjem u sebe i treninge, vjerujem da možemo ostvariti cilj”, zaključila je Škerović.

Na spisku selektorke su:

Jelena Dubljević, Snežana Aleksić, Milica Jovanović, Markiša Getling, Jovana Pašić, Božica Mujović, Amra Bajrović, Milena Jakšić, Dragana Živković, Jovana Savković, Kristina Raković, Bojana Kovačević, Violeta Lazarević, Maja Bigović, Sofija Živaljević, Anastasija Drobnjak, Ksenija Šćepanović i Marija Leković.

U stručnom štabu su i treneri Dušan Dubljević i Alberto Antuna, doktorka Snežana Ćorac, tim menadžerka Aleksandra Vujović i fizioterapeut Petar Stojović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.