Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Košarkaši protiv Portugala za nove važne bodove

  • Autor onogost.me
  • 04.07.2022. u 12:01

Portugal je posljednja stanica naših košarkaša u prvoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Teško gostovanje čeka naše momke iz više razlog. Prvi je prevaziđen protiv Francuske, nedostatak važnih igrača, drugi će biti pronalaženje energije nakon ogromne pobjede u Morači.

Sigurno da je dodaan udar i to što je do Lisabona bio izuzetno težak put.

Ipak entuzijazma ne fali, a stručni štab na čelu sa selektorom Boškom Radovićem učinio je sve da se igrači što bolje odmore i u pravom raspoloženju dočekaju meč sa timom kog su savladali u Podgorici.

Pobjeda bi značila i nova dva boda za drugu fazu kvalifikacija.

„Ukazala nam se prilika da eventualnom pobjedom nad Portugalom prenesemo ozbiljan broj bodova u drugu fazu i uđemo u trku za Mundobasket. Noć smo proveli u putu, 16 sati išli do Lisabona i sigurno je da smo potrošeni, a čeka nas ekipa koja traži intenzitet. Puno trči, igra na puno posjeda, mnogo šutira za tri. Pored disciplinovanog napada, ključ je naša agresivna odbrana”, istakao je selektor Radović.

Portugalci su u petak stali na korak do senzacija, pošto su pola koša izgubili od Mađarske. U posljednja dva meča rivala su spustili na ispod 70 poena. Uz to mi smo jedina selekcija koja im je ubacila 10 ili više trojki u ovim kvalifikacijama.

„Poslije poraza od Mađarske nemaju šta da izgube, igraće utakmicu bez ikakvog rezultatskog značaja. Biće potpuno rasterećeni”, upozorio je selektor.

Opuštanja neće biti.

“Ne smijemo to sebi dozvoliti poslije onakve pobjede protiv Francuske. Moramo da nađemo motivaciju i da se dobro odmorimo, jer smo imali težak put do Portugala, sa jako lošim konekcijama. Ali, maksimalno ćemo se spremiti kako bismo izborili još jednu pobjedu”, poručio je Vladimir Mihailović.

Umor ne utiče na raspoloženje u našem taboru!

„Mislim da to neće puno uticati. Svi momci puno motivisani i to će na kraju i da presudi. Jednostavno, taj motiv prevazilazi svaki umor, imamo da odradimo još ovu jednu utakmicu i onda slijedi odmor do sljedeće akcije. Trenutno niko ne razmišlja o umoru”, jasan je Fedor Žugić.

Meč počinje u 20 sati (19 po lokalnom), prenos je na Sportklubu 3.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.