Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kim Rasmusen novi selektor reprezentacije

3_26
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 23.11.2020. u 13:20

Danski stručnjak Kim Rasmusen novi je selektor ženske seniorske rukometne reprezentacije.

 

Rukometni savez Crne Gore i trener poljskog MKS Lublina dogovorili su saradnju, pa su „lavice“ zvanično dobile petog selektora nakon obnove nezavisnosti.

Rasmusen će debi na klupi imati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj, na kojem će rivali pored domaćina, biti aktuelni šampion Starog kontinenta – Francuska i selekcija Slovenije.

Poznat je i stručni štab novog selektora, kome će prvi saradnici biti Bojana Popović, legenda crnogorskog i svjetskog rukometa i Gojko Vučinić koji će kao i u muškoj reprezentaciji, pokrivati poziciju trenera golmana.

Ramusen je u karijeri vodio danski Roskilde, rumunski CSM Bukurešt sa kojim je 2016. godine senzacionalno osvojio trofej Lige šampiona, a od ove godine je na klupi poljskog MKS Lublina.

Sjajne rezultate ostvario je sa reprezentacijom Poljske sa kojom je dva puta stizao do polufinala na prvenstvima svijeta i to 2013. i 2015. godine. Bio je i selektor reprezentacije Mađarske čiju klupu je napustio nakon Svjetskog prvenstva u Japanu, u decembru prošle godine.

Konferencija za novinare na kojoj će javnosti biti predstavljen Rasmusen biće održana u srijedu, 25. novembra, kada i počinju pripreme „lavica“ za predstojeći šampionat u Danskoj.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.