Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Karatisti žele medalje i na EP u Poreču

1605530011-karate-i_960x600
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2021. u 12:35

Višemjesečni naporan rad i zajednički treninzi sa Ukrajinom i reprezentacijama država regiona mogu biti najava uspješnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Poreču i kontinuiteta osvajanja medalja na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Karate saveza.

Šampionat Evrope na programu je od 19. do 23. maja, a okupiće 513 takmičara iz 47 država.

Selektor muškog tima u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da je odrađen veliki posao u pripremnom periodu i da su svi dali maksimum da što spremnije dočekaju evropski šampionat.

“Odrađena su tri ciklusa priprema i više od 30 zajedničkih treninga. Uspjeli smo da, pored ograničenja zbog pandemuje, odradimo dvije provjere takmičarskog karaktera u Sarajevu i Čačku. Dodatni kvalitet pripremnog perioda je svakako saradnja sa ukrajinskom reprezentacijom, koja je jedna od najboljih na planeti”, rekao je Vlahović agenciji MINA.

On je podsjetio da cu crnogorski karatisti drugi i završni ciklus priprema odradili zajedno sa Ukrajinom na njihovo insistiranje.

“To pakazuje kakav respekt ima naša reprezentacija u svijetu karate sporta. Ono sa čim nijesam zadovoljan je svakako nedostatak kvalitetnih turnira u pripremnom periodu, kao i povrede kod pojedinih boraca”, rekao je Vlahović.

Govoreći o ambicijama u Poreču, Vlahović je kazao da je uloženo dosta truda i rada i da se mogu očekivati dobri nastupi na prvenstvu Evrope.

“Teško je, u nikada jačoj konkurenciji, prognozirati rezultat, ali svakako da imamo kvalitet i da bih kao selektor bio zadovoljan osvajanjem jedne medalje. To bi bio veliki rezultat za sve nas u Karate savezu”, rekao je Vlahović.

Selektor seniorki u borbama Žarko Raković smatra da je, imajući u vidu okolnosti koje je nametnuo koronavirus, urađeno dosta.

“Dali smo sve od sebe da, iako ovo nije način na koji smo se pripremali prethodnih godina, uradimo sve što je u našoj moći da postignemo zacrtano. Nikad mi nije bio teži zadatak, kao treneru i selektoru, jer je bez konstantnih provjera na takmičenjima bilo skoro pa nemoguće odrediti način treniranja, ali mislim da smo uspjeli”, rekao je Raković.

On je kazao da je ponosan što je Karate savez na završnim pripremama ugostio Ukrajinu, navodeći da je to jedan od najboljih timova svijeta.

“Prethodno smo na pripremama ugostili reprezentacije Bosne i Hercegovine, Makedonije i B tim Ukrajine. Na završnim pripremama, u međusobnim sparinzima, vidjeli smo da smo odradili dobar posao i da možemo biti ponosni na naše borce. Nadam se da ćemo uspjeti da obradujemo građane Crne Gore, kao što smo to uradili mnogo puta do sada”, rekao je Raković.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da su kataši završne pripreme odradili u Budvi i da je zadovoljan formom takmičara.

“U prethodnom periodu odradili smo još dva ciklusa priprema i turnire Zlatni pojas u Čačku i Premijer lige u Istanbulu i Lisabonu. Konkurencija u Poreču biće ogromna, u olimpijskoj godini nikad jača, ali nadam se da ćemo uz dobar žrijeb i maksimalnu motivaciju doći u poziciju da se borimo za medalju”, zaključio je Bukilić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.