Autor: onogost.me
Foto: RSCG
16:12
22.4.2021.

Kadetska reprezentacija odradila mini pripreme

Kadetska reprezentacija Crne Gore odradila je mini pripreme u Beranama, tokom kojih je odigrala i dva kontrolna meča protiv prvoligaškog tima Berane 1949.


Za generaciju igrača rođenih 2004. godine, ovo je bila prilika za uigravanje i sticanje potrebnog iskustva, a sve u nedostatku međunarodnih utakmica zbog situacije sa pandemijom virusa COVID-19.

Na pripremama je bilo 18 igrača sa kojima su radili direktor reprezentativnih selekcija Draško Mrvaljević, te treneri Marko Martinović i Saša Roganović.

Zbog obaveza u klubovima u Sloveniji, ovu akciju propustili su Radoš Premović, Lazar Sredanović i Mirko Latković, koji su dio ove generacije i na koje stručni štab računa u narednom periodu.

"Mini pripreme u Beranama protekle su u najboljem redu, momci su bili maksimalno motivisani, a osim treninga i napornog rada, bili smo u prilici da odigramo i dva kontrolna duela protiv prvoligaškog tima Berane 1949, kome se zahvaljujem ovom prilikom što nam je izašao u susret. Nažalost, nijesmo bili kompletni, jer su nedostajala tri reprezentativca koja su napustila Crnu Goru i u slovenačkim klubovima nastavili svoje karijere. Na njih svakako računamo u narednom periodu", kazao je direktor reprezentativnih selekcija Draško Mrvaljević.

U trenutnim okolnostima zbog situacije sa korona virusom, otežano je, kaže, raditi sa ovom generacijom, jer se ne možemo okupiti u kompletnom sastavu.

"Nemogućnost organizacije putovanja i nedostatak međunarodnih turnira i mečeva, uslovio je otežan rad na razvoju i napredovanju ove generacije, koja je uskraćena za kontinuirani rad usljed pandemije. Nastojimo ipak, da im omogućimo najbolje moguće uslove, a vjerujem da će se situacija u dogledno vrijeme normalizovati i da ćemo biti u prilici da se okrenemo novim akcijama. Ukoliko sve bude kako očekujemo, prva nas očekuje 1. avgusta, kada bi trebalo da počnemo nastup na turniru u Bukureštu, jer smo dobili poziv rumunskog saveza", kazao je Mrvaljević.

Na pripremama u Beranama bili su Matija Pejović, Igor Mrvaljević, Danilo Radunović, Savo Vujović i Darko Đurković (Lovćen), Andrija Radovanović i Viktor Suknović (Danilovgrad), Radoš Premović i Milan Nišavić (Berane 1949), Filip Gazdić i Dejan Čolović (Rudar), Edin Beharović (Mornar 7), Todor Bulatović (Zabjelo), Vasilije Vukajlović (Budvanska rivijera Budva) i Janko Kustudić, Božo Vujović, Lazar Ćorović i Matija Zmajević (Sutjeska).

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:35
  13.5.2021.

  Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Nitri od Slovačke 3:0 (25:14, 25:10 i 25:23), na startu drugog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 • 17:25
  12.5.2021.

  Muška rukometna reprezentacija Crne Gore saznala je termine utakmica na Evropskom prvenstvu koje se naredne godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj. "Lavovi" su u grupi A sa Slovenijom, Danskom i Sjevernom Makedonijom.

 • 16:18
  11.5.2021.

  Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je raspored i satnicu mečeva na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 • 17:54
  9.5.2021.

  Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Tbilisiju selekciju Gruzije 3:0 (25:8, 25:12 i 25:11), u utakmici trećeg kola F grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.