Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kadetska reprezentacija odradila mini pripreme

1619091835viber_image_2021-04-20_16-56-47
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2021. u 14:12

Kadetska reprezentacija Crne Gore odradila je mini pripreme u Beranama, tokom kojih je odigrala i dva kontrolna meča protiv prvoligaškog tima Berane 1949.

Za generaciju igrača rođenih 2004. godine, ovo je bila prilika za uigravanje i sticanje potrebnog iskustva, a sve u nedostatku međunarodnih utakmica zbog situacije sa pandemijom virusa COVID-19.

Na pripremama je bilo 18 igrača sa kojima su radili direktor reprezentativnih selekcija Draško Mrvaljević, te treneri Marko Martinović i Saša Roganović.

Zbog obaveza u klubovima u Sloveniji, ovu akciju propustili su Radoš Premović, Lazar Sredanović i Mirko Latković, koji su dio ove generacije i na koje stručni štab računa u narednom periodu.

“Mini pripreme u Beranama protekle su u najboljem redu, momci su bili maksimalno motivisani, a osim treninga i napornog rada, bili smo u prilici da odigramo i dva kontrolna duela protiv prvoligaškog tima Berane 1949, kome se zahvaljujem ovom prilikom što nam je izašao u susret. Nažalost, nijesmo bili kompletni, jer su nedostajala tri reprezentativca koja su napustila Crnu Goru i u slovenačkim klubovima nastavili svoje karijere. Na njih svakako računamo u narednom periodu”, kazao je direktor reprezentativnih selekcija Draško Mrvaljević.

U trenutnim okolnostima zbog situacije sa korona virusom, otežano je, kaže, raditi sa ovom generacijom, jer se ne možemo okupiti u kompletnom sastavu.

“Nemogućnost organizacije putovanja i nedostatak međunarodnih turnira i mečeva, uslovio je otežan rad na razvoju i napredovanju ove generacije, koja je uskraćena za kontinuirani rad usljed pandemije. Nastojimo ipak, da im omogućimo najbolje moguće uslove, a vjerujem da će se situacija u dogledno vrijeme normalizovati i da ćemo biti u prilici da se okrenemo novim akcijama. Ukoliko sve bude kako očekujemo, prva nas očekuje 1. avgusta, kada bi trebalo da počnemo nastup na turniru u Bukureštu, jer smo dobili poziv rumunskog saveza”, kazao je Mrvaljević.

Na pripremama u Beranama bili su Matija Pejović, Igor Mrvaljević, Danilo Radunović, Savo Vujović i Darko Đurković (Lovćen), Andrija Radovanović i Viktor Suknović (Danilovgrad), Radoš Premović i Milan Nišavić (Berane 1949), Filip Gazdić i Dejan Čolović (Rudar), Edin Beharović (Mornar 7), Todor Bulatović (Zabjelo), Vasilije Vukajlović (Budvanska rivijera Budva) i Janko Kustudić, Božo Vujović, Lazar Ćorović i Matija Zmajević (Sutjeska).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.