Autor: onogost.me
Foto: OSCG
15:21
10.9.2020.

Kadetkinje počele pripreme za EP

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i nakon ljekarskih pregleda počeće sa pripremama za predstojeće Evropsko prvenstvo.


Šampionat će biti odigran od 1. do 9. oktobra biti odigran u Podgorici.

Crnogorske odbojkašice na prvenstvu Evrope igraće u grupi sa Italijom, Slovenijom, Turskom, Bugarskom i Slovačkom.

U drugoj grupi rivali će biti Bjelorusija, Njemačka, Poljska, Rumunija, Rusija i Srbija.

Selektor Zlatko Ćaćić kazao je da je okupljanje proteklo malo drugačije nego inače, pod maskama i na distanci uz poštovanje striktnih mjera.

"Sve djevojke su se odazvale, izuzev Tijane Vulanović iz Nikšića koja je najavila odsustvo iz privatnih razloga, tako da je njeno mjesto popunila Marija Stanišić iz Kotora. Već jutros je zakazan obavezan ljekarski pregled, a popodne i prvi trening. Imamo 20-ak dana da se što bolje spremimo za mečeve koji nam predstoje", kazao je Ćaćić.

Korektor Majda Čakar kazala je da crnogorske odbojkašice, nakon nekoliko mjeseci bez odbojke zbog koronavirusa, sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom dolaze na pripreme.

"Vjerujem da ćemo ovaj period iskoristiti na najbolji mogući način da se pripremimo za Evropsko prvenstvo koje nam predstoji. Naravno, cilj nam je da ispunimo očekivanja stručnog štaba, ljudi iz Saveza i navijača. Nadam se da ćemo to uspjeti uz puno rada i strpljenja i da ćemo ostvariti što bolji plasman”, kazala je Čakar.

Ćaćić je ranije objavio spisak odbojkašica na koje računa za pripreme.

Na spisku su:

Tehničari - Staša Krivokapić (Galeb), Andrea Krgović (Jedinstvo Franca) i Ines Hodžić (Luka Bar),

Primači servisa – korektori: Tijana Milačić (Morača), Natalija Vlaović (Galeb), Marija Stanišić (Gimnazijalac), Anja Popović (Akademija),
Sanja Rudan (Morača), Majda Čakar (Rudar),
Teodora Leovac (Rudar) i Anastasija Manojlović (Mediteran Bemax),

Srednji blokeri - Maša Dragojević (Galeb), Nađa Popović (Morača), Jana Ćetković (Budućnost) i
Mia Ražnatović (Luka Bar),

Liberi - Jovana Tošić (Morača), Milica Veličković (Jedinstvo Franca) i Anja Smolović (Luka Bar)

Selektoru Ćaćiću u radu pomagaće pomoćni treneri Ivica Šćekić i Sonja Banićević, tim menadžer biće Predrag Đonović, a fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:51
  21.10.2020.

  Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore poražena je od odgovarajuće selekcije Srbije sa 4:1 u prvom od dva prijateljska duela ovih ekipa.

 • 13:31
  16.10.2020.

  Put od nade do razočaranja prošla je mlada reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

   

 • 08:04
  14.10.2020.

  Sve što je rezultatski dobro urađeno tokom 270 minuta, okrenulo se za 90 - Crna Gora više ne zavisi samo od sebe kad je u pitanju plasman u B diviziju Lige nacija.

 • 22:38
  13.10.2020.

  Crna Gora izgubila je večeras od Luksemburga, na stadionu pod Goricom, u 4. kolu C grupe Lige nacija, rezultatom 1:2. Gosti su se tako revanširali "sokolima" za poraz u drugom kolu, kada su naši reprezentativci došli do pobjede u gostima u samom finišu meča.