Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kadetima srebro na Mediteranskom prvenstvu

RSCG
  • Autor onogost.me
  • 22.02.2020. u 18:22

Kadetska rukometna reprezentacija drugu godinu zaredom osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu.

Izabranici trenera Brana Božovića u finalu prvenstva koje se održava u Atini poraženi su od Španije 32:29 (11:10, 8:7, 13:12), ali i pored poraza nemaju za čim da žale jer su ostvarili sjajan rezultat i pokazali da su generacija pred kojom je svjetla budućnost.

Na nikad jačem prvenstvu Mediterana na kome je nastupilo 14 reprezentacija, Crna Gora je ostvarila sedam pobjeda, a jedina dva poraza doživjela je od Španije – u grupnoj fazi i u meču za zlato.

U oba duela, međutim, naši sjajni kadeti bili su odličan rival favorizovnaom protivniku, pa su tako u finalu do samog kraja bili u igri. U prošlogodišnjem finalu prvenstva Mediterana, koje je održano u Egiptu, Francuska je bila nepremostiva prepreka za ovu generaciju.

Najefikasniji u finalu protiv Španije bio je Arsenije Dragašević sa devet golova, dok je Luka Vukićević postigao sedam. Radojica Čepić je postigao šest, Luka Nikolić tri, Darko Pejović dva, a Vojislav Vukić i Luka Barjaktarović po jedan.

Za generaciju koju predvodi trener Brano Božović prvenstvo Mediterana je sjajna prilika za nastavak uigravanja za prvenstvo Evrope B divizije koje ih očekuje u avgustu u Podgorici i na kome žele da izbore plasman u A diviziju.

 

izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Selektor ženske U20 odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Mladen Miladinović, odredio je spisak igračica za pripreme pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će selekcija igračica rođenih 2005. i kasnije igrati u grupi D drugog kruga kvalifikacija, u Litvaniji, sa domaćinom i selekcijama Slovenije i Češke.
Golbal reprezentacija Crne Gore učestvuje od 14. do 17. marta uučestvuje marta na ,,VANDA Kupu nacija", koji se tradicionalno održava u Berlinu.