Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kadeti na okupu, počele pripreme za Evropsko prvenstvo u Skoplju

  • Autor onogost.me
  • 04.07.2022. u 11:55

Pripreme za Evropsko prvenstvo za kadete, koje će se od 12. do 20. avgusta održati u Skoplju, zvanično su počele.

Mladi crnogorski košarkaši okupili su se u Podgorici, a treniraće u Tivtu.

“Nakon pauze od dvije godine prouzrokovane pandemijom, bez zvaničnih takmičenja za mlađe kategorije, očekuje nas A divizija. Tu je 16 najboljih selekcija Evrope, pa nas čeka i izuzetna konkurencija”, kaže selektor Rajko Krivokapić.

Crna Gora će igrati u grupi sa Sjevernom Makedonijom, Španijom i Grčkom. Makedonci su domaćini, a Španija i Grčka košarkaške velesile, pa je jasno kako težak zadatak čeka Crnogorce.

“Kad pričamo o očekivanjima, trebalo pomenuti da igrači ovog uzrasta po prvi put nastupaju na zvaničnom Evropskom prvenstvu. Razlog za to je opet pandemija. Sigurno da ćemo neiskustvo igranja ovakvih takmičenja probati da nadomjestimo velikom borbenošću, požrtvovanošću kao i najvećim nivoom motivacije. Glavni cilj je opstanak u A diviziji, što nije ni malo lako ostvariti i imati kontinuitet, s obzirom na to da se evropska prvenstva igraju svake godine”, ističe Krivokapić.

U planu je da se odigra nekoliko pripremih utakmica.

Dva duela zakazana su protiv Finske, dva sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

“Tokom priprema ćemo nastojati i da dođemo do što većeg broja informacija o protivnicima koji nas čekaju, naročito na samom startu takmičenja. U okviru takmičenja svakako pripremiti utakmice na najbolji mogući način i dati sve od sebe da ova selekcija ostvari što bolji rezultat.”

Na spisku za pripreme su Aleksa Ašanin (Sutjeska), Krsto Andrijašević (Panter), Nikola Jevrić (Morača), Aljoša Drašković (Lovćen), Andrija Jošović (Junior), Maruan Čičić (SC Derbi), Luka Kovačević (Mediteran), Vladimir Komnenović (Mediteran), Sefćet Bećiragić (SC Derbi), Ilija Škuletić (BKM), Luka Đurović (SC Derbi), David Mirković (SC Derbi), Marko Radunović (Podgorica), Vuk Šćepanović (Italija), Stefan Ćetković (Italija), Batrić Velimirović (Italija), Lazar Smolović (Jedinstvo), Mihailo Subotić (Mega).

“Bićemo lišeni pomoći Andrije Vujačića i Bodina Radulovića, koji bi svakako bili od pomoći u ovoj zahtjevnoj akciji”, zaključuje selektor.

Krivokapiću će u radu pomagati treneri Dražen Antičević i Vladimir Vuković, te fizioterapeut Lazar Bojić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.