Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jovanović: Pokazale smo kvalitet kada je bilo najpotrebnije

kosarkasice_slavlje
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 14.11.2020. u 14:14

Crnogorske košarkašice savladale su Izrael (73:66) u meču trećeg kola kvalifikacija za Eurobasket.

Naše dame u meču bez prava na grešku savladale su Izrael i tako napravile prvi korak ka šestom uzastopnom plasmanu na šampionat Starog kontinenta.

Naše košarkašice u meču imale su dosta problema sa neugodnim Izraelkama, koje su u 26. minutu čak i preokrenule (44:43), ali je naša selekcija utakmicu prelomila početkom posljednje dionice kada je serijom 9:0 stigla do 64:54…

“Izuzetno važna pobjeda za nas u želji da sebi olakšamo put ka Evropskom prvenstvu. Ova pobjeda je jedan korak koji smo morale da napravimo ka konačnom cilju. Izrael je veoma neugodan protivnik i bukvalno je kaznio svaku našu grešku, zato je i bio u igri skoro do kraja”, istakla je Milica Jovanović, koja je obilježila meč, jer je upisala 23 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Crna Gora je meč počela sa niskom petorkom, kako bi odgovorila na atipičnu igru Izraelki. Naše košarkašice forsirale su šut za tri (u prvih 10 minuta čak devet pokušaja, samo dva više imale su iz reketa), a dva prazna hoda od po tri minuta bez koša iz igre, pokazao je da smo daleko od prave forme.

“U početku smo željele da što prije riješimo meč šutevima za tri poena, pa nijesmo bile strpljive, a činjenica je da nijesmo imali igru pod košem. Najvažnije je da je ta igra proradila kada je bilo najvažnije, u samom finišu. Mislim da smo pokazale kvalitet kada je bilo najpotrebnije i ipak opravdale očekivanja u duelu koji bio biti ili ne biti”, naglasila je sjajna Nikšićanka.

Crna Gora je u finišu jurila što veću razliku, ali je stigla do 73:66, a u narednom kolu (4. februara) bićemo domaćini Švedskoj.

“Mnogo je teško ovako se spremati za utakmicu, ali odradile smo ono što se od nas očekuje. Nije bilo lako jer smo imale nikad manje vremena a nikad veću obavezu da slavimo. Sada u u boljem raspoloženju očekujemo duel sa Šveđankama”, zaključila je Milica Jovanović.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.