Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:50
4.11.2019.

Johanson objavio širi spisak kandidatkinja za Svjetsko prvenstvo

Selektor ženske seniorske reprezentacije Per Johanson objavio je širi spisak igračica koje će konkurisati za mjesto u timu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Japanu, od 30. novembra do 15. decembra.


Na spisku selektora Johansona nalazi se 21 igračica, a to su djevojke koje su iznijele teret junskih baraž mečeva protiv Češke za plasman na smotru najboljih selekcija svijeta, kao i kvalifikacionih duela protiv Italije i Litvanije za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Okupljanje nacionalnog tima je 18. novembra u Podgorici, a dva dana kasnije planiran je put za Njemačku, gdje će ”lavice”, 21. novembra u Štutgartu protiv domaćina imati provjeru uoči puta za Japan.

Put za Japan planiran je 22. novembra iz Štutgarta.

Naša reprezentacija će prvi meč odigrati 30. novembra protiv Senegala, a rivali u grupi su još Kazahstan, Mađarska, Rumunija i Španija.

Plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

Za našu reprezentaciju biće to peto učešće na smotrama najboljih selekcija planete (prethodni nastupi 2011, 2013, 2015. i 2017. godine), a na predstojećem šampionatu u Japanu cilj je osvajanje jednog od prvih sedam mjesta koje donosi plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Spisak:

Golmani: Marina Rajčić (Budućnost), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Budućnost), Ljubica Nenezić (Gloria Bistrica, Rumunija)

Lijeva krila: Majda Mehmedović (Budućnost), Ivona Pavićević (Korona Brašov, Rumunija), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska)

Desna krila: Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Magura Cisnadie, Rumunija)

Pivoti: Ema Ramusović (Budućnost), Tatjana Brnović (Budućnost), Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija), Ivana Godeč (Budućnost)

Lijevi bekovi: Đurđina Jauković (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Srednji bekovi: Milena Raičević (Budućnost), Itana Grbić (CSM Bukurešt, Rumunija)

Desni bekovi: Katarina Bulatović (Đer, Mađarska), Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Sanja Premović (Budućnost), Nikolina Knežević (Budućnost)

 

Izvor: CdM

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  28.3.2020.

  Iz Španije nam se javio i naš sugrađanin i reprezentativac Mile Mijušković koji se nalazi u Santanderu gdje brani boje Sinfina.

 • 14:09
  28.3.2020.

  Crnogorski paraolimpijci, kao i do sada, spremno će dočekati sve nove izazove, novi termin Paraolimpijskih igara (POI) i ostalih velikih takmičenja, eventulane dopune i izmjene kvalifikacionog momenta, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 08:14
  24.3.2020.

  Našeg sugrađanina i rukometnog reprezentativca Branka Vujovića situacija sa koronavirusom zatekla je u Poljskoj gdje igra za RK Vive Kjelce.

 • 08:53
  16.3.2020.

  U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.