Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jauković vjeruje da će “lavice” zablistati na EP, danas protiv Francuske

djina_1_1_0_1
EHF
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2020. u 06:39

Počelo je Evropsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj, a crnogorska reprezentacija igraće u grupi A, sa aktuelnim prvakom Starog kontinenta Francuskom, domaćinom šampionata i Slovenijom.

Svjesne da ih očekuje težak zadatak kako bi prošle u drugu fazu takmičenja, “lavicama” će protivnici i veliko takmičenje biti dodatni motiv da opet daju svoj maksimum na terenu. Jedna od najboljih igračica u reprezentaciji Nikšićanka, Đurđina Jauković, istakla je za portal Onogošt da neće biti lako protiv rivala u grupi, koji su, makar na papiru, favoriti protiv “lavica”. U timu nakon dugog niza godina igranja na velikim tačmičenjima neće biti Katarine Bulatović, Milene Raičević, Marine Rajčić i Tatjane Braunović.

“U odnosu na prethodno prvenstvo neće biti četiri igračice koje su igrale u prvoj postavi. Ipak, snašli smo se i u takvoj situaciji, šansu će dobiti druge igračice, tako da to treba da iskoristimo na pravi način. Svi znamo da će bez njih biti teško, ali idemo da se borimo. Grupa je teška, Francuska, Danska i Slovenija su trenutno favoriti protiv nas, ali su “zlatne lavice” prepoznatljive po borbi bez obzira ko je ispred nas. Sigurno je da ćemo dati maksimum i boriti se od prvog do poslednjeg minuta, a nadamo se i dobrom rezultatu “,rekla je Jauković.

Pored reprezentativnog dresa Jauković na klupskom nivou brani boje francuskog Bresta. Za saigračice u jednom od najboljih timova Evrope ima pet reprezentativki Francuske, koje će se sjutra u okviru prvog kola naći na suprotnoj strani terena. Svoje iskustvo iz Bresta, Jauković je prenijela svojim saigračicama, tako da nema nepoznanica o individualnim kvalitetima reprezentativki zemlje “galskih pjetlova”.

“Sigurno je da dosta dobro poznajem saigračice iz Bresta, tako da sa svojim ostalim reprezentativkama dijelim svoje iskustvo, treniranja i igranja sa njima, ali i na koji način ih treba zaustaviti. Imamo i iskustvo igranja sa njima, tako da zajedničkim snagama ćemo uspjeti dobro da se pripremimo za njih”, naglasila je Jauković.

“Lavice” su nekoliko dana uoči priprema dobile novog selektora, pa je sada na klupi reprezentacije Kim Rasmunsen, koji je naslijedio Pera Johansona.

“Nismo imali vremena da izvježbamo sve što smo htjeli, ali trener Kim je uspio da nam skrene pažnju na određene detalje i sitnice koje treba da promijenimo. Zadovoljni smo sa treninzima što smo odradili sa novim selektorom”,  dodala je Jauković.

Nikšićanka će biti i jedna od nosilaca igre repezentacije, a iskustvo igranja sa starijim igračicama, koje su sada odsutne iz nacionalnog tima, svakako će joj biti od pomoći da što bolje ponese teret igračice od koje se očekuje dosta.

“Srećna sam što sam imala šansu da sarađujem sa igračicama koje su osvojile bukvalno sve što se može osvojiti, tako da imam to iskustvo. Drago mi je što sam ja jedan od nosilaca igre naše igre. Ne gledam to kao pritisak, već kao pozitivnu stvar da mi ekipa vjeruje i da ja mogu da dosta dati i pomoći svojoj ekipi”, kazala je Jauković.

Očekuje da će kompletan tim zablistati na prvenstvu, te vjeruje da će igračice koje debituju na velikom takmičenju iskoristiti šansu na pravi način.

“Smatram da će svaka od njih dobiti šansu, znam da će je iskoristiti na pravi mogući način. Vjerujem u njih i želim da svi kao ekipa zablistamo na prvenstvu. Borićemo se i nadamo se dobrom rezultatu”, poručila je Jauković.

Meč sa Francuskinjama je zakazan za 18.15h.

Evropsko pvenstvo na programu je od trećeg do 20. decembra.

Crnogorsku reprezentaciju će predstavljati sljedećih 16 igračica na Evropskom prvenstu:

Golmani: Marta Batinović, Anastasija Babović, Ljubica Nenezić;

Lijeva krila: Majda Mehmedović, Dijana Mugoša;

Desna krila: Jovanka Radičević, Dijana Ujkić;

Pivoti: Ema Ramusović, Nikolina Vukčević, Bobana Klikovac;

Lijevi bekovi: Đurđina Jauković, Jelena Despotović;

Srednji bekovi: Itana Grbić, Matea Pletikosić;

Desni bekovi: Andrea Klikovac, Katarina Džaferović.

Crna Gora će igrati u grupi A, koja se u narednoj fazi takmičenja ukršta sa grupom B u kojoj su Rusija, Švedska, Češka i Španija. U grupi C će igrati Mađarska, Hrvatska, Nizozemska i Srbija, dok će u grupi D snage ukrstiti reprezentacije Njemačke, Norveške, Rumunije i Poljske.

Slobodan Doknić 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.