Autor: onogost.me
Foto: FSCG
08:17
9.9.2020.

Hadžibegić: Zasluženo smo pobijedili, plašim se euforije

Crna Gora je patila cijelo drugo poluvrijeme na gostovanju Luksemburgu u Ligi nacija, ali je na kraju slavila pogotkom Fatosa Bećiraja iz jedanaesterca u nadoknadi.


Više nego dovoljan razlog za zadovoljstvo selektora Faruka Hadžibegića.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili iako smo u drugom poluvremenu trpjeli veliki pritisak od Luksemburga, najviše zbog fizičke pripremljenosti jer su domaći igrači bili svježiji od naših. Na našu igru se odrazila i velika temperaturna razlika koju smo doživjeli po dolasku u Luksemburg. Ne bih htio da potcijenim ni kvalitet rivala, ako smo bili u teškoj situaciji onda je to i njihova zasluga. Možemo bolje, treba nam vremena, otkad sam selektor prvi put igramo u ovom sastavu i treba da se naviknemo jedan na drugog", kazao je Hadžibegić.

Bosanskohercegovački stručnjak istakao je da je Crna Gora pobijedila zahvaljujući velikoj želji svih igrača - i na klupi i na terenu.

"Nijesu se predavali u teškim momentima i prezadovoljan sam njihovim odnosom prema igri i dresu. Šest bodova je nešto što svako želi poslije dvije utakmica na strani. Ovo je dobar početak, ali ima još dosta da se igra", naveo je on.

Hadžibegić nije želio da izdvaja pojedince.

"Ističem samo želju kolektiva. Kad se emocije smire, napravićemo bolju analizu i izvući pouke iz ovoga. Osnovni problem je, ponavljam, fizička sprema, visok nivo igre traži visok nivo pripremljenosti. Luksemburg je vrlo respektabulna ekipa, svi su internacionalci, ali pobijedili smo ih i treba već da razmišlčjamo o narednoj akciji", kazao je on.

Hadžibegić je pred septembarsku akciju rekao da želi svih šest pobjeda u grupi C1.

Izgleda kao realan domet.

"U dobroj smo pozciji. Imamo još četiri kola, 12 bodova je u igri, ali svašta može da se desi. Treba pametno iskoristiti ovu situaciju. Plašim se euforije, krenuli smo sa šest bodova, ali to ništa ne znači. Kad se završi sve, konstatovaću možda drugačije, ali ostajem na onome - ovo je dobar početak. Rekao sam da šest pobjeda matematički garantuje plasman u B diviziju, s tim što nam u ovom momentu možda neće trebati, ali probaćemo da ih ostvarimo", izjavio je Hadžibegić.

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije