Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EP za odbojkaše: Crna Gora sa domaćinom na startu

reprezentacija-odbojkasi-crna-gora-ep-roterdam-prvi-trening-2-1
OSCG
  • Autor onogost.me
  • 13.09.2019. u 06:11

Najbolji crnogorski odbojkaši večeras će imati premijerni nastup na Evropskom prvenstvu u utakmici 1. kola grupe D u kojoj se sastaju sa selekcijom Holandije.

Izabranici Veljka Bašića sa nestrpljenjem očekuju početak nakon mjesec i po dana napornih priprema, a u večerašnji duel ulaze bez opterećenja i veoma motivisani jer igraju protiv domaćina koji će praktično biti pod moranjem da dobije meč.

„Kao što znate i kao što je selektor rekao, bili smo mjesec i po dana na pripremama, teškim i napornim. Bilo je problema sa povredama, neko sa manjim, neko sa večim, i dalje ih ima, ali sve se to zaboravlja kad utakmice počnu. Što se tiče samih utakmica, pritiska nema, motiva ne fali, igramo na najvećoj sceni do sada. Na nama je da damo sve od sebe, da se borimo, da ginemo za svaku loptu, a ako bude tako, ne sumnjam da ćemo svi biti zadovoljni rezultatom“, istakao je kapiten Vojin Ćaćić.

Boje naše reprezentacije na ovom turniru braniće tehničari Rajko Strugar i Nikola Radonić, primači servisa Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Nemanja Peruničić, srednji blokeri Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić i libero Nikola Lakčević.

Duel između Crne Gore i Holandije igra se u Roterdamu od 20h, a u okviru naše grupe sastaju se još Češka – Ukrajina (14h) i Estonija – Poljska (17h), dok će se danas igrati i mečevi B grupe u kojima su rivali Srbija – Njemačka (15h), Slovačka – Španija (17.30h) i Belgija – Austrija (20.30h). 

Danas se još igraju dueli Bugarska – Rumunija (17.15h) i Italija – Grčka (20.45h) u okviru grupe A, kao i Sjeverna Makedonija – Turska (17.30h) i Bjelorusija – Rusija (20.30h) u grupi C.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.