Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
12:55
11.6.2019.

Džudistima Akademika dvije medalje na prvenstvu Balkana za juniore

Na prvenstvu Balkana za juniore i juniorke koje je održano u Zvorniku 8. i 9. juna, a na kome je učestvovalo osam zemalja, Akademik je nastupio sa tri takmičara.


U kategoriji do 70 kilograma nastupila je Tamara Gardašević i osvojila prvo mjesto. U prvoj borbi bila je bolja od predstavnice Turske, a u narednom od domaće takmičarke. U polufinalu i finalu savladala je takmičarke iz Rumunije.

U kategoriji do 63 kilograma nastupila je Nađa Vukićević, koja je sa tri pobjede i jednim porazom zauzela treće mjesto i bronzanu medalju. Nakon dvije pobjede u prva dva kola u polufinalnom meču je poražena od domaće predstavnice, dok je u  borbi za bronzano odličje bila bolja od takmičarke iz Albanije.

Vuk Vukićević je nastupio u kategoriji do 81 kilogram, koji je ostvario dvije pobjede i dva poraza, i na kraju osvojio peto mjesto. U prvom meču savladao je takmičara iz Makedonije, a u drugom je poražen od predstavnika iz Bosne i Hercegovine. U repasažnom meču savladao je rumunskog takmičara, dok je u borbi za bronzu izgubio od predstavnika Bugarske.

Takmičare je na ovom turniru predvodio reprezentativni trener Marinko Đurđevac.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:12
  28.10.2020.

  Kadetsko prvenstvo Evrope B divizije za rukometaše, koje je u januaru naredne godine trebalo da bude odigrano u Crnoj Gori, još jednom je odgođeno, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

 • 16:15
  27.10.2020.

  Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) u utorak popodne obavijestila je Fudbalski savez Crne Gore da je odluka o odigravanju utakmice 5. kola UEFA Lige nacija između Azerbejdžana i Crne Gore stavljena van snage.

 • 15:07
  27.10.2020.

  Utakmica petog kola Lige nacija, između fudbalskih reprezentacija Azerbejdžana i Crne Gore, biće odigrana na neutralnom terenu, u Zagrebu, saopšteno je iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

 • 13:24
  22.10.2020.

  Fudbalska reprezentacija Crne Gore na oktobarskoj rang listi Svjetske fudbalske federacije zauzima 64. mjesto sa 1.369 bodova, objavljeno je na zvaničnom sajtu te asocijacije.