Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Drašković: Očekivao sam uspjeh, vratićemo boks gdje mu je mjesto

44250880_350523279017679_4759761406868324352_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.10.2018. u 06:15

Crnogorska bokserska reprezentacija, koju je predvodio naš sugrađanin Boško Drašković, vratila se sa Evropskog prvenstva za juniore sa dva odličja i tako zabilježila veliki uspjeh.

Prvo mjesto i zlatnu medalju na prvenstvu Srarog kontinenta, u kategoriji do 50 kg, uzela je Bojana Gojković. Ona je upisala tri pobjede. Do prve medalje za crnogorski ženski boks došla je nakon što je savladala Španjolku Nikol Nuoz Salkado, Viktoriju Silke iz Letonije i Italijanku Elen Luciju Ajari.

Srebrnom medaljom se u ruskoj Anapi okitio Petar Lješević u kategoriji do 70 kg. On je na putu do medalje eliminisao Moldavca Valerija Razmeritua, Litvanca Gelmiusa Adomkeviciusa i Rumuna Stefana Roberta Safera, a u meču za finale izgubio je od domaćeg boksera, Ramazana Dadajeva.

Veliku zaslugu za ovaj uspjeh ima i selektor Drašković, kome su ovo prva odličja od kada je preuzeo nacionalni bokserski tim.

“Da, ovo su prve medalje za mene kao selektora. Sigurno da meni i svima u bokserskom savezu koji težimo ka istom cilju, a to je podizanje bokserskog sporta na veću ljestvicu, ovo puno znači, i sigurno da je satisfakcija za vremena koja su pred nama”, istakao je Drašković u razgovoru za portal Onogošt.

On navodi da ga ovaj uspjeh nije iznenadio jer je sa istim timom uzeo medalje i na Kupu nacija.

“Nadao sam se. Skoro pa da sam bio ubijeđen da ćemo osvojiti neku od medalja, a evo kući dolazimo sa zlatom i bronzom. Skoro sam sa istom ekipom na Kupu nacija osvojio dvije zlatne i jednu bronzanu medalju, pa se nešto ovako moglo i očekivati”, navodi Drašković.

Ovaj rezultat bi, po Draškovićevom mišljenju, trebalo da bude najava boljih dana za crnogorski boks.

“Baš tako. Tako nešto se nazire u posljednje vrijeme. Naš plan rada u Bokserskom savezu Crne Gore je baziran na mlađe kategorije. Naši mladi reprezentativci imaju zavidan broj mečeva čak i međunarodnih, i ni po čemu ne zaostaju za velikim bokserskim silama u svijetu. Siguran sam da će se stvoriti generacija koja će svojim rezultatima vratiti naš boks tamo gdje mu je i mjesto. Međutim, rezultata je uvjek bilo, ali postojala su i zatišja, sad smatram da ih neće biti ako organizaciono budemo funkcionisali kako treba i ne izostane podrška Ministatstva sporta”, ističe on.

Naš selektor je kazao da potencijala ima kada je u pitanju i nikšićki boks i najavio organizaciju prvenstva Crne Gore u našem gradu.

“Pa još uvijek treba postići adekvatne uslove za rad, ali na putu sam i to da riješim u narednom periodu. Ima talentovane djece. Nadam se da će odziv biti sve veći. U novembru ću organizovati prvenstvo Crne Gore u Nikšiću, a mislim da će biti dobra promocija za nove polaznike”, zaključio je Drašković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.