Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

u18sp150818
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 15.08.2018. u 10:19

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u mađarskom Sombatelju.

“Ajkule” su u posljednjem meču grupe A nadigrale Egipat 21:4 (6:1, 4:0, 6:2, 5:1) i sa maksimalnim učinkom završile prvu fazu šampionata. Podsjećamo, na startu smo bili bolji od Australije 10:6, zatim od Južne Afrike 23:5 i Brazila 12:7.

Meč je bio riješen već na poluvremenu, nakon prve četrtine bilo je 6:1, a na odmoru velikih 10:1. U nastavku su izabranici Petra Radanovića nastavili u istom ritmu, a rivala u četvrtfinaliu će saznati u četvrtak nakon meča drugoplasiranog tima iz B grupe (Rusija ili Mađarska) i trećeplasiranog iz C grupe (SAD ili Novi Zeland). 

Do pobjede crnogorsku selekciju vodili su Mitrović sa četiri gola, po tri su upisali Vučurović, Milić i Gardašević, po dva Drašković i Mačić, a po jedan Vujović, Uskoković, Radović i Dragović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.