Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

vaterpolisti_u17_wpolo
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 14.09.2021. u 11:19

U17 vaterpolo rerepzentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva na Malti - kadeti su do sjajnog rezultata došli zahvaljujući remiju sa Italijom u posljednjem kolu od 9:9, nakon pobjeda nad Ukrajinom 26:2 i Holandijom od 8:7.

Izabranici Milana Ćirovića su ispunili glavni cilj, plasman među osam najboljih, a za rivala u četvrtfinalu, u četvrtak od 19 sati, imaće boljeg iz okršaja Grčke i Rumunije. 

Naši momci su vodili tokom cijelog meča, imali u više navrata i dva gola prednosti 3:1, 4:2, 6:4, ali je Italija uspjela na tri minuta do kraja da preokrene i povede 9:8. Ipak, na pet sekundi do kraja golman Bjelica, iz sjajno odrađene akcije, postiže gol za izjednačenje i zasluženi plasman u četvrtfinale. 

Tri gola postigao je Bošković, dva Lazar Vukićević, a po jedan Bjelica, Vučković, Vukšić i Baštrica. 

“Sjajan rezultat, nagrada za dobre partije na takmičenju. Ispunili smo glavni cilj, plasman u četvrtfinale, kojim smo obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine. Težak meč protiv favorizovane Italije, ali su momci još jednom pružili maksimum i pokazali kako se bori za državu. Imamo dan pauze, da se dobro odmorimo i pripremo za četvrtfinale, gdje nas najvjerovatnije čeka Grčka. O njima je suvišno govoriti, favoriti su u tom meču, ali ono što sam siguran je da će momci dati i posljednji atom snage da naprave još veći rezultat”, kazao je trener Ćirović.

Trener Milan Ćirović za ovo takmičenje odabrao je 15 igrača: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić.

U stručnom štabu su još treneri Nikola Mijanović i Miodrag Mirović i fizioterapeut Ivan Borović. Crnogorski sudija na ovom takmičenju biće Veselin Mišković.

 

Izvor: wpolo.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.