Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora otputovala na SP: Cilj direktan plasman u četvrtfinale

crna_gora
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 10.08.2018. u 11:33

Mađarska će od 11. do 19. avgusta biti domaćin Svjetskog prvenstva za U18 vaterpolo reprezentacije na kojem će učestvovati i Crna Gora. Sombatelj će ugostiti 20 najboljih selekcija svijeta, a mlade "ajkule" će igrati u grupi A sa Egiptom, Australijom, Južnom Afrikom i Brazilom.

Na startu 11. avgusta igraćemo sa Australijom od 10:50h, narednog dana rival je Južna Afrika od 16:50h, dok ćemo 13. avgusta igrati sa Brazilom od 15:30h. Nakon dana odmora, u posljednjem meču grupe 15. avgusta igraćemo sa Egiptom od 10:50h. Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto u grupi za polufinale borićemo se sa pobjednikom meča 2B – 3C.

“Zadovoljni smo odrađenim pripremama, prva utakmica je sa Australijom u subotu i nadamo se da ćemo dobro otvoriti šampionat. Cilj je da budemo prvi u grupi, čime bi obezbjedili ulazak u osam ekipa. Na prvenstvo idemo oslabljeni bez prošlogodisnjeg kapitena Miroslava Perkovića, ali vjerujemo jedni u druge i daćemo sve od sebe da uđemo u borbu za medalje. Neće biti nimalo lako, ali garantujemo da ćemo dati maksimum”, poručio je pred polazak trener Petar Radanović.

Spisak Crne Gore: Andrej Bosanac, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Igor Uskoković, Danilo Radović, Jovan Vujović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Milić, Nenad Dragović, Marjan Mitrović, Bogdan Radnjić.

Pored trenera Petra Radanovića, u stručnom štabu su i pomoćnici Miodrag Matković i Marko Gopčević, doktor Vladimir Dedović i tim menadžer Igor Martinović.

GRUPA A: Egipat, Australija, Južna Afrika, Brazil, Crna Gora

GRUPA B: Grčka, Mađarska, Argentina, Rusija, Kina

GRUPA C: Uzbekistan, Novi Zeland, Italija, SAD, Hrvatska

GRUPA D: Srbija, Kolumbija, Španija, Kanada, Saudijska Arabija

 

izvor: Antena M

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.