Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora nakon preokreta potopila Hrvatsku i osvojila bronzu

lex_2406
Aleksandra Krupanič
  • Autor onogost.me
  • 26.01.2020. u 17:34

"Ajkule" su po prvi put osvojile bronzu. Crnogorska vaterpolo reprezentacija završila je nastup na Evropskom prvenstvu na trećoj poziciji nakon što je danas u borbi za bronzu savladala Hrvatsku rezultatom.10:9.

Izabranici Vladimira Gojkovića nakon preokreta su salvladali “barakude” i tako im se revanširali za poraz u grupnoj fazi.

Hrvati su prva dva gola postigli sa peterca a oba puta strijelac je bio Jokovića, da bi potom Ivović postigao prvi gol za Crnu Goru, a do kraja prve četvrtine još jedna lopta je završila u našoj mreži.

Nadu “ajkulama” da mogu do izjednačenja dao je Drašković sjajnim golom, koji je tako smanjio na 3:2. Imali smo nakon toga tri sjajne prilike u jednom napadu, ali je ostao rezultat nepromijenjen. Do kraja drugog dijela igre hrvatski vaterpolisti pogađaju četiri puta, a naši samo jednom, pa se na pauzu odlazi sa rezultatom 7:3.

Mnogo bolja igra izabranika Vladimira Gojkovića viđena je u trećoj četvrtini. Prvi je pogodio Ivović, zatim je uzvratio Vrlić, a onda serija “ajkula” od 3:0 (Drašković, Ivović, Brguljan) dovodi nas na samo gol zaostatka pred posljednji dio igre (8:7).

A onda četvrta četvrtina donosi potpunu dramu. Crna Gora postiže tri gola, a prima samo jedan i potpunim preokretom dolazi do uspjeha.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.