Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bojana Popović i zvanično nova selektorka “Lavica”

kapisoda-savic-popovic-1000x555
Stefan Ivanović/RSCG
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2021. u 15:10

Konferencija za novinare Rukometnog saveza Crne Gore na kojoj je predstavljen novi stučni štab ženske seniorske reprezentacije održana je u prostorijama Saveza.

 

Nakon potpisivanja ugovora, predsjednik Saveza Petar Kapisoda, nova selektorka Bojana Popović i njena prva saradnica Maja Savić, govorili su o očekivanjima od predstojećeg baraža protiv Bjelorusije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

“Biće ovo prva akcija selekcije sa Bojanom Popović, kojoj je Upravni odbor, na čelu sa mnom, dao povjerenje smatrajući je ključnom karikom u našem nedavnom uspjehu. UO odlučio se za domaće trenere i na klupi muške i ženske reprezentacije imamo naše proslavljene reprezentativce i stručnjake. Nadam se dugogodišnja rješenja za naše selektorske pozicije”, kazao je predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

“Osjećam veliku čast i zadovoljstvo. Nakon kratkog perioda od plasmana na Igre dolaze utakmice baraža. Očekuje nas dvomeč protiv reprezentacije koja nije bezazlena, naročito poslije svih stvari koje su se dešavale – mislim na kvalifikacije, zatim Ligu šampiona, u kojoj je došlo do pražnjenja. Zato će naš glavni cilj do početka meča biti da zadržimo dobru energiju i podignemo je na viši nivo. Za oba meča je važan pristup, a vjerujem da ćemo kroz ove dvije utakmice da počnemo i da gradimo ono što nam je potrebno za naredni period i za OI”, rekla je Bojana Popović. 

“Dugujem veliku zahvalnost Bojani koja me predložila za mjesto prvog saradnika i Savezu koji je prihvatio. Ukazano mi je veliko povjerenje – trudiću se da ga opravdam”, kazala je Maja Savić.

Iako su Olimpijske igre u Tokiju najvažnije takmičenje koje „lavice“ očekuje ove godine, fokus je samo na predstojeći dvomeč protiv reprezentacije bivše republike SSSR-a, u kojem je potrebno opravdati ulogu favorita i izboriti učešće na 15. uzastopnom velikom takmičenju nakon obnove nezavisnosti.

Reprezentacija će u popodnevnim satima odraditi prvi trening u sklopu priprema za prvi duel protiv Bjelorusije koji se u petak igra u „Bemax areni“ u Podgorici, dok je revanš na programu 20. aprila u Minsku.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.