Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bez promjena: Hadžibegić saopštio spisak za oktobarske mečeve

0000004626_1200_800_withoutgrow
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 29.09.2020. u 11:31

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić saopštio je spisak igrača za oktobarske mečeve - prijateljski sa Letonijom i duele Lige nacija sa Azerbejdžanom i Kiprom.

Na spisku se nalaze golmani: Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (MTK, Mađarska), Matija Šarkić (Vulverhempton, Engleska); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Momčilo Raspopović (Rijeka, Hrvatska);

Vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksandar Šćekić (Partizan, Španija), Marko Janković (SPAL, Italija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Marko Bakić (Muskron, Belgija), Deni Hočko (Muskron, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Vukan Savićević (Samsunspor, Turska);

Napadači: Fatos Bećiraj (Visla Krakov, Poljska), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Dino Islamović (Rozenborg, Norveška).

“Odlučili smo se da za oktobarske mečeve računamo na istu grupu igrača koja je iznijela teret utakmica na Kipru i u Luksemburgu. Drago mi je da su svi igrači zdravi, da su u dobroj formi i nadam se da nećemo imati problema u vidu povreda uoči utakmica koje nas očekuju. Prethodnog puta, za mečeve sa Kiproom i Luksemburgom, morali smo se odreći četvorice standardnih igrača – Tomaševića, Simića, Vešovića i Mugoše – koji će, osim Vešovića, ovog puta biti sa nama. Protiv Kipra i Luksemburga ova grupa igrača na pravi način je odgovorila na postavljene zadate i vjerujem da će tako biti i ovog puta”, rekao je Hadžibegić.

Iskusni stručnjak ističe da su „sokoli“, i pored dvije stratne pobjede, na početnoj tački puta Ligi nacija.

Reprezentacija Crne Gore po prvi put će u jednom mjesecu odigrati tri utakmice. Hadžibegić ističe da je to neuobičajena situacija ali da će se naš nacionalni tim prilagoditi datim uslovima.

“Kalendar takmičenja uslovljen je otkazivanjem prijateljskih utakmica koje su bile planirane za mar i jun, pa ćemo u oktobru i novembru odigrati po tri utakmice. To jeste neuobičajeno za reprezentativne utakmice ali se moramo prilagoditi situaciji. Tako ćemo za prvu utakmicu, protiv selekcije Letonije, spisak dopuniti sa nekoliko novih igrača kako bismo imali svježinu za dvije utakmice UEFA Lige nacija koje dolaze nakon tog prijateljskog duela”, rekao je Hadžibegić.

Reprezentacija Crne Gore u oktorbu igra tri utakmice na domaćem terenu. Prva na redu je prijateljska utakmica sa selekcijom Letonije koja će se odigrati 7. oktobra sa početkom u 18.00 časova. Tri dana kasnije, 10. okotobra u 15.00 časova, naša najbolja selekcija odigraće utakmicu trećeg kola UEFA Lige nacija protiv selekcije Azerbejdžana, dok je 13. oktobra od 20.45 časova na programu duel sa najboljim timom Luksemburga.

„Hrabri sokoli“ pripreme za duele sa Letonijom, Azerbejdžanom i Luksemburgom počinju u nedjelju, 4. oktobra.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.