Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ajkule” potopile Njemačku

lex_2406
Aleksandra Krupanič
  • Autor onogost.me
  • 18.01.2020. u 17:27

Najbolji crnogorski vaterpolisti savladali su Njemačku sa ubjedljivih 10:3 u posljednjoj utakmici grupne faze na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Izabranici Vladimira Gojkovića bili su bolji rival tokom cijelog meča i potpuno zasluženo ostvarili trijumf sa kojim su obezbijedili drugu poziciju i lakšeg rivala u osmini finala.

“Ajkule” su dobro otvorile meč i golovima Petkovća i Radovića stižu do dva gola prednosti, da bi Njemci do kraja prvog dijela igre uspjeli smanjiti na 2:1. 

Na početku druge dionice Rajdel ne koristi peterac pošto je na golu bio siguran Lazović. Potom slijedi potpuna dominacija naših vaterpolista koji su sa tri gola (Spaić, Drašković i Ivović) stigli do visoke prednosti, a na odmor se otišlo sa rezultatom 5:1.

U istom ritmu Crna Gora je nastavila i u trećoj četvrtini, a nove golove za naš tim postižu Spajić, Đurđić i Drašković, da bi se ovaj dio igre završio rezultatom 8:2 i već tada je bilo jasno da će “ajkule” slaviti u ovom duelu.

Za potpuni potop Njemaca pobrinuli su se Ivović i Radović, koji su pogađali mrežu rivala u posljednjem dijelu igre.

Naredni meč Crna Gora igra u ponedjeljak od 14.30h protiv selekcije Turske u osmini finala Evropskog prvenstva.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.