Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ajkule” danas protiv “barakuda” u Svjetskoj ligi

vaterpolisti_crne_gore_na_turniru_u_debrecinu
VPSCG
  • Autor onogost.me
  • 07.01.2021. u 19:01

Vaterpolisti Crne Gore i Hrvatske očekuje danas četvrtfinalni duel na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige u mađarskom Debrecinu. 

Za “ajkule” nema nepoznanica što se tiče “barakuda”, dok kod igrača Crne Gore postoji doza optimizma pred današnji susret. Stefan Vidović je istakao da će mečevi na turniru poslužiti prije svega kao pripreme za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, dok reprezentaciju Hrvatske ocjenjuje kao jednu od najboljih na svijetu.

“To je selekcija koja je u top tri na svjetskom nivou, uvijek igraju na jednom izuzetno visokom nivou. Znamo kakvi mogu da budu, vidjeli smo to ljetos na prijateljskoj utakmici u Dubrovniku. Međutim, to nije bio realan rezultat, a sada imamo priliku da pokažemo šta smo radili u proteklom periodu i damo svoj maksimu. Ova utakmica, kao i cijeli turnir, je dobar pokazatelj gdje smo pred ono što je najvažnije, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u februaru” rekao je Vidović.

Vladan Spaić, član crnogorske reprezentacije, istakao je da se kompletan tim dobro uklopio.

“Na nama je da damo maksimum, da se svako pokaže koliko može i da probamo da odigramo odličan meč sa Hrvatskom… Protiv njih nema  nepoznanica, a pobjednika meča, kao i do sada što je bilo, odlučuje neki momenat ili nadahnuće u igri” poručio je Spaić.

Meč četvrtfinala kvalifikacija evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige  između vaterpolo reprezentacija Crne Gore i Hrvatske počinje u 18.15 sati. U eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz meča Mađarska-Italija. Turnir u Debrecinu trajaće do 10. januara, dok će “ajkule” odigrati tri utakmice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.