Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zapaženi rezultati nikšićkih atletičara na Novogodišnjem mitingu

81366690_611677172978468_4233900609171881984_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2019. u 06:55

Atletski klub Crvena zvezda i grad Beograd prethodnog vikenda bili su domaćini međunarodnog Novogodišnjeg mitinga, koji je okupio skoro hiljadu učesnika. Atletski klub Nikšić predstavljalo je 11 takmičara koji su zabilježili zapažene rezultate.

U trci seniorki na 1000m, naša najbolja atletičarka Slađana Perunović osvojila je drugo mjesto sa rezultatom 2:58,35 min, oborivši rekord Crne Gore za 19 sekundi.

U trci na 800m kod mlađih pionira, Luka Tadić je osvojio drugo mjesto sa rezultatom od 2:26 min. On je takođe oborio rekord Crne Gore za 10 sekundi.

Nikšićani su imali uspješan nastup i u kategoriji atletskih škola.

Đorđe Žižić je u trci na 40m postavio rekord Crne Gore sa rezultatom od 7,32 sekundi, u bacanju medicinke, Miloš Backović je takođe postavio rekord Crne Gore sa rezultatom od 9,05 m.

Ostali takmičari nikšićkog kluba Milica Backović, Nađa Guzina, Ivana Damjanović, Milica Tadić, Luka Radojičić i Muhamed Beriša, postavili su svoje najbolje rezultate.

“Zadovoljan sam jos jednim nastupom naših takmičara. Posebno me raduju postavljeni rekordi Crne Gore. Slađana Perunović je istrčala fantastičnu trku na 1000m kao maratonka što znači da se vraća u željeni trenažni proces i sa ovom trkom dobijamo parametre za dalji rad. Nastavićemo i dalje sa kvalitetnim radom koji će dati željene rezultate”, istakao je trener Drago Musić.   

Iz kluba su istakli da nastavljaju sa praksom učešća na najvećim takmičenjima u regionu.

“Uskoro počinje i nova sezona upisa u školu atletike, jedinu besplatnu sportsku školu na prostoru Crne Gore. Pod nadzorom najboljih trenera, djeca će imati priliku da se upoznaju sa “kraljicom sportova”, kao i atletskim disciplinama koje je karakterišu”, kazali li su iz AK Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.