Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:04
24.12.2021.

Vuković: Nagrade koje sam uzela su lijep način da se zaokruži 2021. godina

Udruženje sportskih novinara Crne Gore danas je uručilo nagrade najboljoj sportistkinji u ovoj godini, ateletičarki Mariji Vuković, zatim najboljem sporstkom novinaru Goranu Radeviću iz Televizije Crne Gore i najboljem mladom novinaru Alenu Kasmiću iz Dnevnih novina.


“Meni je drago što su se ljudi toliko radovali i što sam ih učinila ponosnima. Jedna lijepa godina za mene svakako, i ove nagrade što sam sad uzela su lijep način da se zaokruži 2021. godina”, kazala je Vuković koja je osvojila deveto mjesto u finalu skoka u vis na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i zlatne medalje na balkanskim i prvenstvu malih zemalja Evrope.

Radević je istakao je srećan i zadovoljan zbog ove nagrade koja dolazi baš kad slavi 20 godina karijere.

“I svu sam proveo u Radio-televiziji Crne Gore. Što se tiče Fudbal festa, evo bližimo se stotoj emisiji, sigurno da ta emisija ne bi bila tako dobra i gledana da nije mojih kolega koji prave fantastične priloge”, naveo je on.

Kolegama iz Udruženja zahvalio je Kasmić.

“Hvala kolegama iz Udruženja što su prepoznali moj trud i rad prethodnih sedam godina. Kad sam krenuo da volontiram u najboljoj sportskoj redakciji nijesam ni sanjao da ću dogurti dovde”, kazao je on i dodao da je nagrada veliki podrstrek za dalje.

Posebnim priznanjima nagrađeni su i suportisti koji su u  2021. godini ostvarili zapažene rezultate: Vasilije Jakšić, Stefan Vukotić, Filip Radović i  Žarko Janković. Za provdenih pedeset godina u karate sportu priznanje je dobio Rajko Vujošvić, dok je prestižno priznanje „ Ranko Jovović“ pripalo sportskom novinaru iz našeg grada Boru Odaloviću. 

Kako je kazao predsjednik Udruženja  sportskih novinara Crne Gore Veselin Drljavić, dodjeljivanje nagrade najboljim sportistima i sportskim novinarima tradicija je za poštovanje. Takođe je dodao da se Udruženje, kao i cjelokupna društvena zajednica, suočava sa brojnim izazovima u radu.

Na svečanosti su tradicionalno dodjeljene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vastipanje i Fakulteta za sportsko novinarstvo.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:22
  23.5.2022.

  Na međunarodnom džudo turniru "Trofej Zvornika" koji je okupio oko 800 takmičara, iz više od 60 klubova, takmičari Straševine osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dvije srebrne.

 • 08:03
  23.5.2022.

  Na takmičenju “Kup Ivanova korita” veterani iz Nikšića osvojili su treće mjesto i time uspjeli da osiguraju borbu za prvo mjesto na predstojećim takmičenjima.

 • 14:44
  18.5.2022.

  Na Prvenstvu Crne Gore za poletarce, pionire i nade koje je u subotu održano u Nikšiću, KK Onogošt osvojio je pet medalja.

 • 08:14
  18.5.2022.

  Na karate prvenstvu Crne Gore za poletarce, pionire i nade koje je održano proteklog vikenda u Nikšiću, Karate klub "Šampion" okitio se sa sedam medalja.