Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković: Nagrade koje sam uzela su lijep način da se zaokruži 2021. godina

dodjela_priznanja
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2021. u 15:04

Udruženje sportskih novinara Crne Gore danas je uručilo nagrade najboljoj sportistkinji u ovoj godini, ateletičarki Mariji Vuković, zatim najboljem sporstkom novinaru Goranu Radeviću iz Televizije Crne Gore i najboljem mladom novinaru Alenu Kasmiću iz Dnevnih novina.

“Meni je drago što su se ljudi toliko radovali i što sam ih učinila ponosnima. Jedna lijepa godina za mene svakako, i ove nagrade što sam sad uzela su lijep način da se zaokruži 2021. godina”, kazala je Vuković koja je osvojila deveto mjesto u finalu skoka u vis na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i zlatne medalje na balkanskim i prvenstvu malih zemalja Evrope.

Radević je istakao je srećan i zadovoljan zbog ove nagrade koja dolazi baš kad slavi 20 godina karijere.

“I svu sam proveo u Radio-televiziji Crne Gore. Što se tiče Fudbal festa, evo bližimo se stotoj emisiji, sigurno da ta emisija ne bi bila tako dobra i gledana da nije mojih kolega koji prave fantastične priloge”, naveo je on.

Kolegama iz Udruženja zahvalio je Kasmić.

“Hvala kolegama iz Udruženja što su prepoznali moj trud i rad prethodnih sedam godina. Kad sam krenuo da volontiram u najboljoj sportskoj redakciji nijesam ni sanjao da ću dogurti dovde”, kazao je on i dodao da je nagrada veliki podrstrek za dalje.

Posebnim priznanjima nagrađeni su i suportisti koji su u  2021. godini ostvarili zapažene rezultate: Vasilije Jakšić, Stefan Vukotić, Filip Radović i  Žarko Janković. Za provdenih pedeset godina u karate sportu priznanje je dobio Rajko Vujošvić, dok je prestižno priznanje „ Ranko Jovović“ pripalo sportskom novinaru iz našeg grada Boru Odaloviću. 

Kako je kazao predsjednik Udruženja  sportskih novinara Crne Gore Veselin Drljavić, dodjeljivanje nagrade najboljim sportistima i sportskim novinarima tradicija je za poštovanje. Takođe je dodao da se Udruženje, kao i cjelokupna društvena zajednica, suočava sa brojnim izazovima u radu.

Na svečanosti su tradicionalno dodjeljene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vastipanje i Fakulteta za sportsko novinarstvo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.