Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:14
16.4.2019.

Ulcinj: “Fokusovcima” 14 medalja

Na 17. po redu međunarodnom karate turniru “Ulcinj OPEN 2019”, na kom je učestvovalo 65 klubova sa oko 922 takmičara iz ukupno osam država, nastupili su i karatisti Fokusa i osvojili ukupno 14 medalja.


Fokusovci su uspješan nastup na turniru u Ulcinju završili sa šest zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Najsjajnijim odličjem okitili su se Saša Bojović, Mateja Pantić, Dunja Kovačević, Lazar Potpara i ekipa seniorki koje su nastupale u sastavu Saša Bojović i Sara Radenković. Sara je uspjela da se okiti sa još dvije srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, a odličje istog sjaja uzeli su još Dražen i Aleksandar Đorojević, kao i Saša Bojović, dok su treća mjesta i bronzane medalje pripale Luki Markoviću, Justinu Marojeviću i Lazaru Potpari.

“Veliku zahvalnost dugujemo Karate klubu Ulcinj na gostoprimstvu, izuzetnoj organizaciji i masovnosti koja je potvrda da je pomenuti klub jedan od najbolje organizovanih u Crnoj Gori”, naglasili su iz KK Fokus nakon ovog turnira.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:30
  31.5.2020.

  Ministarstvo sporta i mladih sufinansiraće do 70 odsto iznosa članarine za djecu koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.