Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Nikšiću obilježen Dan olimpizma

106198114_801342990400876_791689107617117771_n
BK Perun
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2020. u 13:52

Danas je u Nikšiću sportsko rekreativnom manifestacijom obilježen Dan olimpizma.

Događaj je organizovao Biciklistički klub (BK) “Perun” pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta.

“Iako je godina u kojoj su Olimpijske igre odložene i mnogi sportisti ostali uskraćeni za učešće u najvećem sportskom događaju, mi sportski radnici moramo biti istrajni i nastojati da i pored trenutne situacije izazvane pandemijom korona virusa pronađemo način da mladima sport predstavimo kao jednu od važnih dimenzija koja ispunjava ljude i ima veliki uticaj pri promovisanju zdravog načina života. Ovo je manifestacija koja na pravi način mladim sportistima prenosi univerzalna olimpijska načela – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje”, kazala je Ana Petrović Njegoš iz BK “Perun”.

Milan Korać sekretar Sekretarijata za sport mlade i socijalno staranje opštine Nikšić pozdravio je sve učesnike i poželio im da svakodnevno promovišu sport i zdrave stilove života.

Na kraju uručene su zahvalnice svima koji su uzeli učešća u obilježavanju Olimpijskog dana – vrtiću “Kosovka djevojka”, fudbalskim klubovima, “Sutjeska” i “Anderba”, džudo klubovima, “Akademik” i “Trebjesa”, košarkaškim, “Sutjeska”, “Anderba” i “Onogošt”, odbojkaškom, “Sutjeska”, rukometnim, “Levalea” i “Trebjesa”, biciklističkom klubu “Perun”, šahovskom “NK”, streljačkom “Čelik”, City fitnesu, PSD “Javorku”, Volonterima Crvenog krsta, DSR Veterani i NVU “Putevima predaka”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.