Autor: onogost.me
Foto: Bokserski savez Crne Gore
19:14
7.9.2021.

Tri srebra i bronza potvrda dobre forme

Predstavnici Crne Gore na bokserskom 39. međunarodnom turniru ,,Vojvođanska zlatna rukavica“ u Subotici osvojili su četiri medalje (tri srebrne i bronzana), uz pehar za najbolji meč.


Evropska šampionka u boksu za juniore 2018. i 2019, kao i za mlade 2020. godine, Bojana Gojković, u kategoriji do 57 kg osvojila je srebrnu medalju nakon poraza protiv Ruskinje Aline Pushkar, odlukom sudija (3:2). Uprvao ovaj meč je proglašen za najbolji meč turnira.

Đorđe Smolović se takođe domogao srebrne medalje, nakon što je u kategoriji do 71kg izgubio finalni meč od Gruzijca Žoržorianija Giorgia. Pored Gojkovićeve i Smolovića, srebrom se okitio i Đorđe Lainović pošto je u kategoriji do 92kg, takođe, poražen u finalnom meču od Ukrajinca Kulieva Džhamala.

Bronzanu medalju osvojio je Tomislav Đinović u kategoriji do 57 kg, nakon što je upisao trijumf nad Rumunom Lanutu Ćiriakom, a potom i poraz od Ukrajinca Tsikaloa Rusiana.

Od boksera iz Crne Gore na turniru u Subotici nastupali su još Luka Gačević u kategoriji do 60 kg koji je poražen od Ukrajinca Danila Drizana, i Marko Mijović u kategoriji do 80 kg, koji je svoj meč izgubio od domaćina Ahmeda Mavrića.

Crnogorske boksere su pratili selektor reprezentacije Nikola Ružić i trener iz bjelopoljskog kluba „Bijelo Polje“, Mugoša Kovačević.

- Konačan rezultat sa peharom, tri srebra i jednom bronzom, predstavlja odličan pokazatelj da su naši bokseri napravili vidan napredak i da možemo očekivati od njih da pokažu dobar boks na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi - saopšteno je iz Bokserskog saveza Crne Gore.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:44
  16.10.2021.

  Član Karate kluba Onogošt, Nikola Malović okitio se bronzanom medaljom u seniorskoj konkurenciji na Balkanskom šampionatu u Poreču. Njegov klupska koleginica, dvanaestogodišnja Sofija Vučković takođe zauzela treće mjesto na pobjedničkom podijumu. 

 • 13:07
  14.10.2021.

  Reprezentacija Crne Gore u golbalu učestvovaće od petka do nedjelje na turniru Espo Grand Pri u Finskoj, saopšteno je iz Paraolimpjskog komiteta Crne Gore (POKCG). 

 • 08:06
  12.10.2021.

  Na prvom Memorijalnom turniru „Miloš Ostojić” u Sarajevu, koji je okupio 937 takmičara iz devet zemalja i 57 klubova, takmičari Džudo kluba Akademik osvojili su 26 medalja od čega sedam zlatnih, deset srebrnih i devet bronzanih. Takmičari Džudo kluba Trebjesa osvojili su tri medalje.

 • 08:20
  11.10.2021.

  Na turniru "Kolašinski pobjednik", koji je okupio 403 takmičara, karatisti KK Fokus i KK Šampion iz Nikšića osvojili su ukupno 18 medalja.