Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:06
9.7.2021.

Trebjesa i ove godine domaćin tradicionalnog street workout & calisthenics takmičenja

Ekološko udruženje mladih “Zeleni centar”, u saradnji sa Gimnastičkim klubom "Montenegro Street Workout", organizovaće 13. jula šesto takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama u Nikšiću.


Takmičenje će biti održano na otvorenom prostoru, u park-šumi Trebjesa, u prvom Street Workout parku koje je izgradilo Ekološko udruženje mladih "Zeleni centar" prije sedam godina.

Početak je zakazan u 11 časova.

“Glavni cilj takmičenja je promocija Calisthenics treniranja i zbog toga najviše pažnje se daje vježbama sa ponavljanjima (zgibovi, propadanje na razboju i trbušnjaci za djevojke) kako bi se mogli prijaviti, aktivirati i motivisati mladi da se bave ovom vrstom sporta, a takođe tu je i neizostavna i najatraktivnija disciplina freestyle”, navode organizatori.

Ovogodišnje takmičenje obuhvata pet disciplina: zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci za djevojke, zgibovi za veterane i freestyle (slobodni stil).

Prijave se šalju do 12. jula na mail [email protected] ili u inbox Facebook stranice Ekološko udruženje mladih " Zeleni centar"

“Od podataka za takmičenje potrebno je poslati: ime i prezime, datum rođenja, grad, kontakt telefon i discipline u kojima bi se takmičili”, objašnjavaju organizatori.

Tačnu lokaciju Prvog Street Workout & Calisthenics parka u Nikšiću možete pronaći na OVOM linku.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:00
  21.9.2021.

  Nikšićanin Aleksa Maliković pobjednik je 3. Luštica Bay Aquathlon 2021. trke, u disciplini Supersprint Aquathlon (plivanje i trčanje). U konkurenciji velikog broja takmičara iz sedam država, Maliković je trijumfovao ispred Marka Đurišića i Marka Butulije. 

   

 • 12:18
  20.9.2021.

  Na državnom prvenstvu Crne Gore za cicibane/ke održanom u Baru, u konkurenciji 150 takmičara iz 11 atletskih klubova, članovi AK Nikšić osvojili su sedam medalja.

 • 13:13
  14.9.2021.

  Na četvrtoj trci šampionata Auto i karting saveza Crne Gore član Podgorica Rejsing tima Nikola Asanović trijumfovao ispred Kotorana Vasilija Jakšića i Nemanje Kašćelana. Milan Jakšić iz Kotora i Dejan Nilović iz Nikšića među prvih pet u generalnom plasmanu.

 • 08:19
  14.9.2021.

  Grupa nikšićkih sportista i zaljubljenika u trčanje kroz prirodne predijele, nedavno je na Žabljaku organizovala trku sa preprekama, prvu takvog tipa u državi, pod nazivom "Durador". Prolazeći stazom dugom 15 kilometar, kroz živopisni krajolik poddurmitorskog kraja, takmičari su morali da savladaju 23 različite prepreke.