Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Testiran šampion Sjeverne Makedonije u futsalu

tumber
UCG
  • Autor onogost.me
  • 02.10.2019. u 14:19

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su sa antropometrijskim mjerenjima i u Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije poslije mjerenja fudbalera FC Shkupi izmjereili i igrače malog fudbala istoimenog kluba koji je aktuelni prvak Makedonske futsal lige i učesnik glavne runde Uefine futsal Lige sampiona koja će biti održana u Makarskoj, a jedan od protivnika će biti i domaćin turnira MNK Novo Vrijeme Apfel čiji su futsaleri takođe mjereni početkom godine. 

Kvalifikacioni turnir Lige šampiona će biti održan od 7 do 12 okrobra, a pored navedenih klubova učestvovaće i prvaci Kipra i Jermenije.

Mjerenjima su prisustvovali i trener kluba Mensur Fazliu. Kapiten ekipe Arsim Fazliu i ostali igrači imali su uvid u kompletnu strukturu morfološkog statusa kroz odnos mišićne, koštane i masne mase kao i parametre metabolizma pred najvažnije mečeve u sezoni.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica sa saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem i dr Sami Sermaxhaj sa Koledža Universi u Prištini.

Profesor Bjelica je naglasio da futsal kao karakteristican sport gdje se na malom prostoru realizuju sve tehničko-taktičke varijante, treba sve više pažnje da poklanja savremenoj morfološkoj i funkcionalnoj dijagnostici sa svim relevantnim parametrima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.