Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:32
19.1.2019.

“Talenat“ i ovu godinu započeo školom skijanja

Sportsko rekreativno društvo “Talenat“, organizovalo je i ove zime, sedmi put zaredom, školu skijanja za naše najmlađe sugrađane.


U pravom zimskom ambijentu, uz druženje, i uz nadzor instruktora Novice Gardaševića, Borisa Janjića, Maksima Pekića i Nikole Todorovića, 155 mališana, u prethodnih 15 dana upoznavalo se sa osnovnim tehnikama skijanja na Kruševicama.

“Realizovali smo dvije smjene obuke u trajanju od po sedam dana i ukupno smo obučavali 155 polaznika. Ponosni smo što su svi naši polaznici zdravi i bez ikakvih nelagodnosti završili obuku. Takođe, ponosni smo i na nivo stečenog znanja iz osnova skijanja. Zahvaljujemo roditeljima što su izabrali baš nas da radimo sa djecom i posebno hvala na povjerenju, a svim našim skijašima čestitamo na zasluženim diplomama”, kazali su organizatori obuke.

Škola je počela sa radom odmah na početku godine, a ponovo je bilo i zainteresovanih za koje nažalost nije bilo mjesta.

 “Odmah nakon Nove godine krenuli smo sa radom. Potrudili smo se kao i prethodnih godina da sve bude organizovano i obezbijeđeno i da sve funkcioniše po planu i programu i žao nam je što ni ove godine nijesmo uspjeli da organizjemo obuku za svu djecu koja su bila zainteresovana”, navodi jedan od instruktora, Maksim Pekić.

Nakon ovogodišnje obuke i škole skijanja svi su zadovoljni i puni utisaka, a za proteklih sedam godina od kada se organizuje škola skijanja, što je najvažnije, kako su istakli iz školice, je što su sva djeca obuku prošla bez povreda i neprijatnih situacija.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:07
  20.8.2019.

  Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su nastavili sa mjerenjima najboljih fudbalskih klubova u regionu pa je u Sarajevu realizovano mjerenje fudbalera kadetskog i juniorskog uzrasta FK Željezničar iz Sarajeva.

 • 08:09
  18.8.2019.

  U mjestu Kruševice, nadomak Nikšića, juče je održan III memorijal Vukašin Žižić, u sklopu kojeg je organizovano osmo prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju i u bacanju kugle.

 • 20:01
  7.8.2019.

  Poslije mjerenja kadetske košarkaške reprezentacije Velike Britanije, realizovano je i mjerenje reprezentacije Portugala koja će kao i reprezentacija Velike Britanije učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije koje će biti održano u Podgorici od 8. do 17. avgusta.

 • 15:06
  7.8.2019.

  Dugogodišnji svjetski prvak i osvajač velikog broja šahovskih turnira Anatolij Karpov boravio je juče u Plužinama, u okviru dvodnevne mini turneje u Crnoj Gori, gdje je odigrao simultanku sa mladim šahistima na deset tabli.