Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:58
13.7.2020.

Takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama počinje danas

Gimnastički klub "Montenegro Street Workout", u saradnji sa Ekološkim udruženjem mladih “Zeleni centar”, danas organizuje peto jubilarno takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama u Nikšiću.


Takmičenje će biti održano u na otvorenom prostoru u prvom Street Workout parku koje je izgradilo Ekološko udruženje mladih "Zeleni centar", uz poštovanje svih smjernicama za normalizaciju sportskih aktivnosti koje je Institut za javno zdravlje pripremio u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, a tiču se sporta i rekreacije.

Početak je u 11h.

“Glavni cilj takmičenja je promocija Calisthenics treniranja i zbog toga najviše pažnje se daje vježbama sa ponavljanjima (zgibovi, propadanje na razboju i trbušnjaci za djevojke) kako bi se mogli prijaviti, aktivirati i motivisati mladi da se bave ovom vrstom sporta, a takođe tu je i neizostavna i najatraktivnija disciplina freestyle”, navode organizatori.

Ovogodišnje takmičenje obuhvata discipline: zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci za djevojke, zgibovi za veterane i freestyle (slobodni stil).

Ostale vijesti iz kategorije