Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:58
13.7.2020.

Takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama počinje danas

Gimnastički klub "Montenegro Street Workout", u saradnji sa Ekološkim udruženjem mladih “Zeleni centar”, danas organizuje peto jubilarno takmičenje u street workout & calisthenics disciplinama u Nikšiću.


Takmičenje će biti održano u na otvorenom prostoru u prvom Street Workout parku koje je izgradilo Ekološko udruženje mladih "Zeleni centar", uz poštovanje svih smjernicama za normalizaciju sportskih aktivnosti koje je Institut za javno zdravlje pripremio u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, a tiču se sporta i rekreacije.

Početak je u 11h.

“Glavni cilj takmičenja je promocija Calisthenics treniranja i zbog toga najviše pažnje se daje vježbama sa ponavljanjima (zgibovi, propadanje na razboju i trbušnjaci za djevojke) kako bi se mogli prijaviti, aktivirati i motivisati mladi da se bave ovom vrstom sporta, a takođe tu je i neizostavna i najatraktivnija disciplina freestyle”, navode organizatori.

Ovogodišnje takmičenje obuhvata discipline: zgibovi, propadanje na razboju, trbušnjaci za djevojke, zgibovi za veterane i freestyle (slobodni stil).

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:41
  25.9.2020.

  I ove godine ljubitelji auto-trka imaće priliku da uživaju u trci na jednoj od kultnih takmičarskih brdskih staza na prostorima Evrope, dionici Glava Zete – Bogetići, dugoj oko sedam kilometara.

 • 12:18
  21.9.2020.

  Nikola Nikolić i Marijana Goranović najbolji su atletičari 50. prvenstva Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom koje je bez prisustva publike uz poštovanje mjera NKT-a održano u Baru.

 • 09:12
  21.9.2020.

  Protekle subote u kasarni VCG "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, u organizaciji Streljačkog kluba "Nikšić", održano je revijalno takmičenje Kup "18. septembar" serijskim malokalibarskim oružjem uz učešće 30-ak strijelaca iz cijele Crne Gore.

 • 11:45
  14.9.2020.

  Na dobro poznatoj takmičarskoj stazi u samom centru Nikšića, u Park šumi Trebjesa, juče je održana 13. Nacionalna trka u planinskom biciklizmu u organizaciji Biciklističkog kluba Perun, a pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Crne Gore.