Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:41
25.9.2020.

Sve spremno za brdsku trku “Glava Zete – Bogetići 2020”

I ove godine ljubitelji auto-trka imaće priliku da uživaju u trci na jednoj od kultnih takmičarskih brdskih staza na prostorima Evrope, dionici Glava Zete – Bogetići, dugoj oko sedam kilometara.


Trka se boduje za Šampionat Crne Gore na brdskim stazama, generalni sponzor trke je EKO, a organizator je nikšićki klub AMSK Nilović Racing i revija Motorsport Magazin.

Trka se po prvi put organizuje pod okriljem novoformiranog Auto i karting saveza Crne Gore (AKSCG).

“Podsjećamo da se 2012. godine ova trka bodovala za Šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), na kojoj su nastupili automobilisti iz brojnih evropskih država”, kazao je Željko Šestović, predstavnik organizatora.

On je naveo da je staza duga sedam kilometara, kao i da je sama priprema događaja bila veoma zahtjevna.

 “Organizacija ove trke finansijski je izuzetno zahtjevna zbog dužine staze i infrastrukture, ljudstva, ali smo se potrudili da na pravi način pripremimo stazu i obezbijedimo najbolje moguće uslove za takmičenje", kazao je Šestović.

Prijave za trku "Glava Zete – Bogetići 2020“ i tehnički pregled obaviće se danas, dok će se u subotu, 26. septembra voziti zvanični trening u 11h. Glavna trka je na programu u nedjelju, 27. septembra takođe u 11h.

Takmičenje će se održati u skladu sa preporukama NKT-a.

Ostale vijesti iz kategorije