Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sulejmanliju titula i norma za velemajstora

img-a40e036855abc9e254eb435e49edfe71-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.04.2021. u 05:57

Azerbejdžanac, petnaestogodišnji Ajdin Sulejmanli, pobjednik je trećeg Memorijalnog turnira "Vladimir Bato Kontić".

Na turniru u Nikšiću, mladoj nadi svjetskog šaha za prvo mjesto dovoljno je bilo 6,5 poena, odnosno četiri pobjede i pet remija.

Kako su izvijestili iz Šahovskog saveza Crne Gore, Sulejmanli je pobrao simpatije svih ljubitelja drevne igre, te uz titulu osvojio i treću velemajstorsku normu.

“Njemu je za uspjeh bio dovoljan remi sa Markom Krivokapićem. Na diobi drugog mjesta su se našli naš reprezentativac i internacionalni majstor Luka Drašković, američki velemajstor Hans Niman Moke i “povratnik” u svijet šaha, internacionalni majstor Marko Krivokapić. Dodatni kriterijumi su odlučili plasman, pa su bili plasirani upravom tim redom, srebro je pripalo Draškoviću, a bronza predstavniku Amerike. Krivokapić je nažalost ostao bez medalje. Turnir je krasila izuzetna borbenost, prelijepa igra u zaista sjajnom ambijentu hotela Onogošt u Nikšiću. Prisjećajući se davnih, istinski šahovskih vremena, na turniru je dodijeljena i nagrada za najljepšu partiju, koja je pripala Božidaru Kisiću za pobjedu protiv italijanskog Pijer Luiđija Basa. Nagradu je uručio Vladimirov brat, Đorđije, inače internacionalni majstor”, saopštili su iz ŠSCG.

Kako su najavili iz Saveza, šahovske manifestacije u Nikšiću će biti nastavljene već danas drugim turnirom, koji će biti posvećen nikšićkim šahistima i šahovskim radnicima, a koji su gradili kako nikšićki, tako i crnogorski šah.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.