Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sud presudio da je Ministarstvo sporta i mladih radilo zakonito u slučaju Džudo saveza

87384734_752069261867890_2084686364229500928_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2020. u 14:12

Višemjesečni sudski spor bivšeg Džudo saveza protiv Ministarstva sporta i mladih, okončan je konačnom presudom Upravnog suda da je Ministarstvo radilo zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza.

Iz Ministarstva su kazali da presuda ne samo da potvrđuje da je Ministarstvo na ispravan način primjenjivalo Zakon o sportu, već predstavlja jasnu poruku da je poštovanje zakona obaveza svih bez izuzetka, te da će na mjesto onih koje je krše sasvim legitimno stupiti oni koji svoj rad i svoja statusna akta usklade sa Zakonom.

“Tako se uvodi red u sportu kao oblasti od posebnog državnog značaja, a o ispravnosti odluka Ministarstva i ostvarivanju javnog interesa svjedoči i tadašnji upis novog Džudo saveza koji je već ostvario određene rezultate i pod svoje okrilje uzeo crnogorske džudiste. Podsjećamo da je ovaj spor pratila izuzetno negativna kampanja bivšeg Džudo saveza, ali i pojedinaca, protiv Ministarstva i Vlade, pa i u tom kontekstu ukazujemo na potrebu uzdržavanja od svih oblika neproduktivnog djelovanja i ponašanja”, istakli su iz Ministarstva sporta i mladih.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.