Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B.Ćupić
14:20
11.6.2020.

Sportskim klubovima 500.000 eura pomoći

Vlada Crne Gore danas je usvojila Informaciju o finansijskoj podršci sportskoj oblasti u sanaciji posljedica izazvanih pandemijom kovid-19.


Ministarstvo sporta i mladih informisalo je danas Vladu da će sportskim klubovima opredijeliti finansijsku pomoć, preko nacionalnih sportskih saveza, kako bi im omogućilo brži povratak u normalne uslove za rad. Konkretno, iz resornog Ministarstva je saopšteno da će se sportskim klubovima opredijeliti čak 500.000 eura.

"Od značaja je napomenuti da ovo nije jedini benefit koji je Vlada omogućila, već da su sportski klubovi oslobođeni i od plaćanja zakupnine školskih sportskih sala u periodu od 1.aprila do 1. juna, kao i da su im omogućene određene poreske subvencije", istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Janović je sugerisao nacionalnim sportskim savezima da, pri organizaciji sportskih priprema, imaju u vidu značaj održavanja istih u okvirima naše države u cilju dodatne promocije Crne Gore, kao sportske i turističke destinacije.

Iako su ove godine otkazane Olimpijske igre kao i najznačajnija evropska i svjetska takmičenja zbog globalne pandemije koronavirusa, kao i da je rebalansom Ministarstvo sporta i mladih pretrpjelo značajne izmjene budžeta, savezima su, bez obzira na navedeno, minimalno umanjena sredstva za realizaciju njihovih programskih aktivnosti.

Konkretno, od rekordnih 4.623.000 eura, koliko je ove godine opredijeljeno nacionalnim sportskim savezima, od 3 do 15 odsto će biti umanjenje sredstava, u zavisnosti od visine iznosa koji je opredijeljen pojedinačno na javnom konkursu.

"Cilj Vlade Crne Gore i konkretno Ministarstva sporta i mladih je da ovim putem saniraju posljedice koje su zadesile sportsku oblast, te da omoguće da se obaveze prema sportistima u potpunosti realizuju, što je ujedno i dokaz da država i u ovim izazovima stoji iza svojih sportista ", navedeno je u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:41
  25.9.2020.

  I ove godine ljubitelji auto-trka imaće priliku da uživaju u trci na jednoj od kultnih takmičarskih brdskih staza na prostorima Evrope, dionici Glava Zete – Bogetići, dugoj oko sedam kilometara.

 • 12:18
  21.9.2020.

  Nikola Nikolić i Marijana Goranović najbolji su atletičari 50. prvenstva Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom koje je bez prisustva publike uz poštovanje mjera NKT-a održano u Baru.

 • 09:12
  21.9.2020.

  Protekle subote u kasarni VCG "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, u organizaciji Streljačkog kluba "Nikšić", održano je revijalno takmičenje Kup "18. septembar" serijskim malokalibarskim oružjem uz učešće 30-ak strijelaca iz cijele Crne Gore.

 • 11:45
  14.9.2020.

  Na dobro poznatoj takmičarskoj stazi u samom centru Nikšića, u Park šumi Trebjesa, juče je održana 13. Nacionalna trka u planinskom biciklizmu u organizaciji Biciklističkog kluba Perun, a pod pokroviteljstvom Biciklističkog saveza Crne Gore.