Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sportski centar: Danas „Sajam sporta – Nikšić 2020“

15134798_108990286255802_3888536575614429489_n_0
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2020. u 07:03

U Sportskom centru Nikšić danas, sa početkom u 11h, održaće se manifestacija „Sajam sporta – Nikšić 2020“, koju organizuje Opština Nikšić u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih, 

Sajam sporta organizovaće se pod sloganom „Reprezentacija u srcu“ koji ima za cilj da sa nivoa sportskih klubova pošalje snažnu poruku o značaja sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.  

Manifestacija se organizuje povodom obilježavanja 10. marta – Dana reprezentacije, koji je određen novim Zakonom o sportu, a ima i regionalni karakter jer će na njoj uzeti učešće sve sportske organizacije sa teritorija opština Nikšić, Pljevlja, Danilovgrad, Plužine, Šavnik i Žabljak.

Manifestacija ima za cilj da promoviše kako sportske organizacije iz pomenutih gradova, tako i značaj sporta uopšte, ali i zdravih stilova života.

„Namjera nam je da ovom manifestacijom učinimo korak naprijed ka unapređenju sporta kao jedne od najznačajnijih društvenih djelatnosti koja uživa veliku popularnost i na neki način ga još više približimo građanima i podstaknemo najmlađe generacije na aktivnije učešće u sportskim aktivnostima. Nikšić je prepoznat kao grad sporta i vrhunskih sportista čiji su rezultati poznati širom svijeta. U našem gradu imamo aktivnih 61 sportsku organizaciju iz kojih su u prošlosti, a sigurni smo da će tako biti i u budućnosti, izrasli brojni reprezentativci“, istakao je Milan Korać ispred Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Na manifestaciji će govoriti predsjednik Opštine Nikšić gospodin Veselin Grbović i ministar sporta i mladih gospodin Nikola Janović, a prisustvovaće i predsjednici opština učesnika manifestacije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.