Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:09
9.9.2019.

Slađana Perunović i Miloš Dragović pobjednici regionalne trke "Župa 2019"

U Župi Nikšićkoj juče je održana četvrta po redu regionalna ulična trka "Župa 2019" pod okriljem MZ Župa i ASCG, a u tehničkoj organizaciji AK Nikšić.


Na ovogodišnjoj trci učestvovala su 53 takmičara iz Crne Gore i regiona. Organizatori su izrazili zadovoljstvo brojnošću i činjenicom da je takmičenje, koje je već postalo tradicija, i ove godine proteklo u najboljem redu. 

Na otvaranju predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović je izrazio zadovoljstvo što nastavljaju organizaciju ove trke, izrazivši nadu da će se ona održavati mnogo godina.

Trku je svečano otvorio predsjednik AK Nikšić Tomislav Žižić.

"Svake godine trka izgleda sve bolje i bolje. Zahvaljujem predsjedniku MZ Župa na istrajnosti da se ova trka održava i mogu slobodno reći da ćemo i u budućim godinama podržavati održavanje ove trke", rekao je Žižić.

Dominaciju u kategoriji "seniorke" četvrtu godinu zaredom nastavila je učesnica olimpijskih igara u Riju i Londonu, kao i višestruka rekorderka Crne Gore Slađana Perunović, druga je bila Jelena Ivković, dok treće mjesto ide u AK Rudar i pripada Andrei Saitaj. 

Kod seniora najbolji je bio Miloš Dragović, zatim Goran Petrić i treće mjesto pripalo je Igoru Đapiću iz AK Nikšić.

U kategoriji cicibanki na 200m prvo mjesto zauzela je Anita Pavlović učenica OŠ "Dušan Bojović", drugo mjesto Mara Nožica i treće mjesto Nina Kecojević. Kod cicibana prvo mjesto pripalo je Lazaru Mandiću, drugo mjesto Dejanu Šundić, učenicima OŠ "Dušan Bojović", a treće mjesto podijelili su Đorđe Žižić - AK Nikšić i Martin Balić.

Dodijeljene su diplome i najmlađim učesnicima takmičenja - Magdaleni i Mileni Bečanović, Andriji Đurović i Nikoli Bečanović koji su učestvovali sa manje od šest godina.

U kategoriji mlađe pionorke prvo mjesto osvojila je Kristina Grujičić - AK Trebinje, drugo mjesto Ivana Damjanović i treće mjesto Katarina Pindović. 

Starija pionirka je bila samo jedna, koja je samim tim i bila prva - Sara Tomić. 

Kod pionira prvo mjesto zauzeo je Luka Tadić - AK Nikšić, drugo mjesto David Miletić i treće Vuk Pavlović iz OŠ "Dušan Bojović".

Juniora je bio samo Miloš Korać iz Župe Nikšićke, a ispred vojske i policije Veselin Petrušić.

Kod rekreativaca najbolji su bili Nada Tadić i Ivan Đurović. 

Mjesna zajednica je za tri prvoplasirana u kategoriji seniori i seniorke obezbijedila novčane nagrade u iznosima od 80, 50 i 30 eura, a za sve pobjednike kategorija su bili obezbijeđeni pehari medalje i diplome.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:23
  12.11.2019.

  Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Jovanu Peković, džudo reprezentativku, osvajačicu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Iževsku (Rusija).

 • 13:02
  11.11.2019.

  Na desetom po redu interkontinentalnom džudo turniru “Borsa Open” čiji domaćin je bio Mostar, a koji je okupio oko 1.200 takmičara iz 28 zemalja sa tri kontinenta, džudisti nikšićkog Akademika osvojili su ukupno 19 medalja, od čega šest zlatnih, četiri srebrne i devet bronzanih.

 • 12:02
  11.11.2019.

  Na međunarodnom turniru "Borsa open" na kome je učestvovalo preko 1000 takmičara, džudisti Onogošta osvojili su tri medalje.

 • 07:37
  11.11.2019.

  Naš glavni grad bio je u subotu domaćin državnog prvenstva Crne Gore za kadete, juniore i mlađe seniore na kom su učestvovali i nikšićki klubovi Onogošt i Fokus.