Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:10
22.4.2021.

Slađana Pejović se vraća treninzima

Slađana Pejović nakon desetak dana oporavka spremna je za povratak trenažnom procesu. 


Najbolja crnogorska dugoprogašica, koja drži rekorda u čak 17 disciplina, početkom mjeseca saznala je analizama postojanje virusne infekcije koju su izazvali Citomegalovirus (infekcija koja može da bude sa komplikacijama na miokardu) i Ebštajn-Barov virus. Ultrazvučnim pregledom je ustanovljeno i lako uvećanje jetre koje je u vezi sa ovim virusnim infekcijama.

Članica AK Nikšić morala je da obustavi treninge, a nakon što je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta opredijelilo sredstva za liječenje, odmah se uputila u Institut ,,dr Simo Milošević” u Igalu. Nakon desetak dana Slađana se oporavila i sada se čeka njen povratak na stazu…

"Završen je boravak u Institutu ,,dr Simo Mislošević''. Zahvaljujući Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, u saradnji sa Upravom za sport i mlade, koji su omogućili moj boravak u pomenutom Institutu, tako što su pokrili troškove mog terapeutskog tretmana, uz veliku podršku doktorice Vjeroslave Slavić, i predivnog osoblja. Uspješno se oporavljam od posljedica virusne infekcije. Po preporuci doktorice, očekuje me još jedno nedjelju dana pauze. A onda slijedi vraćanje u trenažni proces i novi izazovi. Hvala svim ljudima koji su bili uz mene", naglasila je Pejović, koja će uskoro sigurno nastaviti da svakodnevno broji kilometre i korača ka Tokiju…

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:05
  13.5.2021.

  Komemoracija povodom smrti Miodraga Skala Gvozdenovića, proslavljenog odbojkaškog reprezentativca, osvajača prve medalje odbojkaša na Evropskim prvenstvima, koji je preminuo u u 77. godini, održana je danas u Subotici.

 • 07:56
  13.5.2021.

  Ekipa Montenegrini za koju nastupaju Nikšićani Milinko Malović i Filip Mijušković plasirala se u polufinale sportskog kviza "Zicer", koji se emituje na Radio-televiziji Crne Gore.

 • 15:39
  9.5.2021.

  Vardarska ulica predstavlja sam centar grada Nikšića. Uska uličica u kojoj je smješteno par manjih kafana i poneka zanatska radnja i danas odiše duhom starog Nikšića. Često, kasno uveče, kada prolazite trotoarom i izlazite naprijed ka Karađorđevoj, osjećate duh nekih prošlih vremena i kroz glavu vam prolazi ono što je Vito Nikolić nekada, u svom pjesničkom zanosu, slikao riječima, dočaravajući život gradskih boema.

 • 12:00
  9.5.2021.

  Na IX međunarodnom džudo kupu „Berkovići 2021” koji je okupio preko 500 takmičara iz 39 klubova i 3 zemlje, takmičari džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 30 medalja od čega 12 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih.