Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:48
17.9.2019.

Slađa druga u Sarajevu, ne odustaje od borbe za plasman u Tokio

Slađana Perunović osvojila je drugo mjesto na polumaratonu u Sarajevu, koji je održan proteklog vikenda.


Polumaraton u Sarajevu je u potpunosti opravdao očekivanja, a ljubitelji atletike imali su priliku da prate sjajnu trku u kojoj su prve do cilja stigle Olivera Jevtić i Slađana Perunović, te Lucia Kimani koja brani boje Bosne i Hercegovine.

“Bila je veoma dobra trka, izuzetna konkurencija. Opet sam imala priliku da trčim sa Oliverom i mislim da je ovo bila idealna uvertira za Podgorički maraton”, kazala je Perunović.

Naša najbolja dugoprugašica osvojila je šest medalja na državnom prvenstvu, zadržala državne rekorde od 800 metara do maratona.

U Sarajevu je pokazala da je spremna za iskušenja koja slijede prvi je Podgorički maraton, na kojem će Slađana juriti normu za treće Olimpijske igre.

“Norma za plasman na Igre je nestvarna nakon što je dugo bila 2.45, sada iznosi 2:29,30. Jasno je da će biti malo atletičarki koje će uspjeti da ostvare zacrtano vrijeme, tako da će se mjesta na Igrama obezbjeđivati na osnovu bodova, koje će atletičarke prikupljati na maratonskim trkama širom sveta. Dobro sam djelovala u proteklih nekoliko mjeseci. Međutim, stalno morate ići naprijed. Tokio je zacrtan još odavno. Niko ne može da obeća da će izboriti mjesto na takmičenju kakve su Olimpijske igre. Znam koliko je truda, rada i odricanja neophodno da bi se stiglo do cilja. Spremna sam na sve navedeno i ono što mogu da obećam je da ću dati sve od sebe kako bi obradovala sve koji vole atletiku, ali uopšte naš sport. Norma je zaista postavljena na izuzetno visok nivo, ali nastojaću da prikupim što više bodova na maratonima u Podgorici, Pizi i Roterdamu i tražiti šansu da budem među 80 maratonki koji će početi trku na Olimpijskim igrama u Tokiju”, kazala je Perunović.

 

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.