Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

PVK Nikšić treći na državnom prvenstvu, 63 medalje za nikšićke plivače

118474473_743435299534307_5558735690744107345_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.08.2020. u 06:05

Na ljetnjem državnom prvenstvu u plivanju, koje je održano na otvorenom bazenu SC Morača u Podgorici, ekipa PVK Nikšić je u ukupnom plasmanu zauzela treće mjesto, a njeni takmičari osvojili su čak 63 medalje.

U konkurenciji 186 takmičara iz šest klubova, nikšićki klub je predstavljao 31 takmičar, a plivači iz našeg grada su se u muškoj konkurenciji okitili sa pet zlatnih, 18 srebrnih i 11 bronzanih odličja, dok je damama pripalo sedam zlatnih, 16 srebrnih i šest bronzanih medalja.

„Veoma smo zadovoljni nastupom na ljetnjem državnom prvenstvu gdje smo u veoma jakoj konkurenciji osvojili treće mjesto i veliki broj medalja, a ovaj rezultat predstavlja samo nastavak dobrih izdanja naših plivača. Veliku zahvalnost u realizaciji ove, ali i prethodnih aktivnosti dugujemo Elektroprivredi Crne Gore, a posebno direktoru kluba Darku Krivokapiću, a takođe bi ze zahvalili na podršci i Sekretarijatu za sport i mlade u Opštini Nikšić“, istakli su iz PVK Nikšić.

Svakako da ovako dobrih rezultata ne bi bilo da klub nema veoma dobre uslove za rad u Nikšiću, odnosno u bazenu Sportskog centra.

„Uslovi za rad na bazenu Sportskog centra su vrhunski. Koliko su dobri uslovi dovoljno govori podatak da su za četiri godine rada na nikšićkom bazenu trenirale sve selekcije vaterpolo reprezentacije. Takođe su se na našem bazenu pripremali i još nekoliko reprezentacija iz Evrope. Za dobre rezultate plivača zaslužni su i licencirani treneri i profesori fizičkog vaspitanja, koji rade sa djecom, Dijana Simanić, Veselin Simanić, Goran Delibašić, Slaven Jovović, Branislav Radulović i Vasilije Vlahović.“, ističu iz kluba.

U sklopu PVK Nikšić treniraju i mladi vaterpolisti koje predvodi trener Vasko Vučković iz Kotora sa pomoćnicima Borisom Ćuzovićem i Milovanom Vukčevićem. Ekipa mladih vaterpolista ovog avgusta je učestvovala i na državnom prvenstvu u Herceg Novom. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.