Autor: onogost.me
Foto: KK Šampion
07:58
6.6.2021.

Pregršt odličja za nikšićke poletarce, pionire i nade

Na karate Prvenstvu Crne Gore za poletarce, pionire i nade, održanom juče u Podgorici, u Univerzitetskom sportsko- kulturnom centru, karatisti nikšićkih klubova osvojili su brojne medalje.


Takmičari Karate kluba (KK) Fokus osvojili su četiri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih medalja. Kao prvaci države u Nikšić su se vratili Vasilija Bijelović, Lara Šakotić, Filip Radojević, Petar Zečević, Branko Miljanić, Helena Peković, Dunja Kovačević i Justin Marojević.

Karatisti KK Šampion zaslužili dva srebra i četiri bronze. Vicešampioni Crne Gore postali su Vuk Radusinović i Dejana Blečić, dok su treća mjesta osvojili Anastasija i Katarina Vukotić, Filip Radusinović i Petar Mrvaljević.

Takmičarke KK Piva iz Plužina, Nađa Grubač i Jovana Jovović, osvojile su dvije bronzane medalja. 

Grubač i Jovović

Karatisti Onogošta osvojili su pet medalja, tri zlatne i dvije srebrne.

 KK Onogošt

"Državni prvaci u borbama su postali Sofija Vučković, Mina Kuzman i Milica Samardžić. Drugo mjesto i srebrne medalje pripale su Luki Sudžumu i Vuku Bojoviću. Sve čestitke treneru Mršić Milenku i osvajačima medalja čime su stekli pravo na nastup na Balkanskom prvenstvu za djecu sredinom septembra", naveli su iz KK Onogošt.

Prvenstvo Crne Gore za poletarce, pionire i nade okupilo je 352 takmičara iz 29 klubova. 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:00
  21.9.2021.

  Nikšićanin Aleksa Maliković pobjednik je 3. Luštica Bay Aquathlon 2021. trke, u disciplini Supersprint Aquathlon (plivanje i trčanje). U konkurenciji velikog broja takmičara iz sedam država, Maliković je trijumfovao ispred Marka Đurišića i Marka Butulije. 

   

 • 12:18
  20.9.2021.

  Na državnom prvenstvu Crne Gore za cicibane/ke održanom u Baru, u konkurenciji 150 takmičara iz 11 atletskih klubova, članovi AK Nikšić osvojili su sedam medalja.

 • 13:13
  14.9.2021.

  Na četvrtoj trci šampionata Auto i karting saveza Crne Gore član Podgorica Rejsing tima Nikola Asanović trijumfovao ispred Kotorana Vasilija Jakšića i Nemanje Kašćelana. Milan Jakšić iz Kotora i Dejan Nilović iz Nikšića među prvih pet u generalnom plasmanu.

 • 08:19
  14.9.2021.

  Grupa nikšićkih sportista i zaljubljenika u trčanje kroz prirodne predijele, nedavno je na Žabljaku organizovala trku sa preprekama, prvu takvog tipa u državi, pod nazivom "Durador". Prolazeći stazom dugom 15 kilometar, kroz živopisni krajolik poddurmitorskog kraja, takmičari su morali da savladaju 23 različite prepreke.