Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljamo talente: Sedmogodišnja Marija Simić je rođena šampionka

marija_naslovna
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.12.2016. u 13:39

Učestvovati na nekom takmičenju, a ne osvojiti jedno od prva tri mjesta i vratiti se bez medalje, za sedmogodišnju Mariju Simić predstavlja nepoznat osjećaj.

Ova djevojčica koja trenira gimnastiku, džudo, atletiku, pohađa školu za manekene, dosad je učestvovala na 34 turnira iz pomenutih oblasti, a kući donijela isti broj medalja.

Iako višestruko talentovana, Marija ističe da najviše voli gimnastiku i da u njoj posebno uživa.

“Gimnastiku treniram već tri godine. Veoma sam srećna kada pobijedim, tada me mnogo hvale drugari i porodica, kažu mi da sam najbolja i da sam prava gimnastičarka. Želim da budem trener gimnastike kada porastem”, kazala je ona.

Njen talenat prvi je primijetio trener Boris Janjić još u Školici sporta “Talenat”. Za njega Marija predstavlja pravu rjetkost u moru djece koja se bave raznim fizičkim aktivnostima i sportom.

“Od prvog dana kada je počela sa aktivnostima u Sportskoj školici “Talenat” sve je ukazivalo da se radi o veoma svestranoj djevojčici, podjednako sposobnoj u raznovrsnim sportskim aktivnostima, od atletike i gimnastike, sportskih igara sa loptom, pa do borilačkih sportova. To je svakako dokazala na raznim takmičenjima, počevši od Olimpijada sportskih školica u Nikšiću, Podgorici i Herceg Novom gdje je uvijek osvajala neko odličje, najćešce zlatno. Medaljama se kitila i na takmičenjima u sportskoj gimnastici, gdje je uvijek prikazivala zahtjevne i atraktivne nastupe, tj. sastave”, objasnio je Janjić nadajući se da je sportski uspjesi neće zaobići ni ubuduće.

Ova djevojčica je, reklo bi se, naviknuta na najsjajnija odličja, o čemu najbolje govori više od 20 zlatnih medalja, a pretprošlog vikenda postala je i državni prvak u džudou na takmičenju za poletarce.

Marija najčešće kaže da sve uspjehe duguje svom djedu i želi da on bude ponosan na nju, a na takmičenjima joj je majka Branka Dragović, ipak, vjerni saputnik.

“Maja je počela da se bavi sportom sa četiri godine, već tada je pokazivala veliki talenat. Bavila se uporedo sa više sportova, od skoro i modelingom, gdje već uveliko bilježi uspjehe. To je ljudima najviše čudno, da bude talentovana za dvije tako različite sfere. Svakodnevno joj govore da je mali genije”, zadovoljna i ponosna istakla je Branka.

Iako svi ti treninzi zahtijevaju napor i odricanje, ova talentovana djevojčica je, prema riječima svoje majke, neumorna, ali i odličan đak.

“Nikad se ne požali da joj je teško. Kad završi sa treninzima nastavlja da bude aktivna kod kuće, bukvalno je hiperaktivno i neumorno dijete. Uvijek hoće da pomogne u svemu i svakom, i meni je posebno drago što je takva, a ne samo dobar sportista ili manekenka”, dodaje ona.

Nadajući se da će njena kćerka nastaviti da niže uspjehe kao do sada, Branka je za kraj istakla da će joj biti podrška u budućnosti čime god odluči da se bavi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.