Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
11:28
18.11.2019.

Peković: Svaki djelić medalje pripada nekome

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović upriličio je danas prijem za Jovanu Peković, koja je nedavno u ruskom Iževsku osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.


Grbović je tom prilikom kazao da je ovo briljantan rezultat naše mlade sugrađanke i da je Jovana i ranije postizala sjajne uspjehe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

„Sada prelaskom u seniore, kao jedan od najmlađih takmičara postaje prvak Evrope, što se čak i u vremenu stare Jugoslavije nije dešavalo“, istakao je Grbović koji je ovom prilikom darovao poklon Jovani dodajući da mu je veoma drago što je ovakav uspjeh postigao neko iz Nikšića.

„Nikšić po pitanju sporta prednjači u Crnoj Gori. Praktično na zadnjih desetak Olimpijskih igara je bio neki predstavnik iz Nikšića i nadam se da će i Jovana steći vizu u narednom periodu da predstavlja Crnu Goru na Olimpijskim igrama. Sa svojim znanjem i fizičkim mogućnostima i sa novim sticanjem iskustva sigurno pred Jovanom stoje još mnoge medalje“, naveo je on.

Jovana Peković je ovom prilikom istakla da je mnogo srećna što je u velikoj Rusiji predstavljala malu ali ponosnu Crnu Goru i što je dospjela na najvišu stepenicu postolja.

„Svaki djelić ove medalje pripada nekome i srećna sam što sam svoj klub, svoj grad, svoju državu, svoju porodicu, svoje prijatelje i trenere učinila ponosnima i šta da kažem osim da ću u budućnosti da se trudim da ih učinim, ako je moguće, još više ponosnim“, istakla je šampionka Evrope.

Predsjednik Džudo kluba Akademik, Dragan Blagojević je zahvalio Jovani na odličnom rezultatu i na odličnom uspjehu koji je postigla u Rusiji.

„Veliki trud i napor koji je ona uložila, naročito u posljednje dvije godine, morao je rezultirati i konačno se to i desilo“, naglasio je Blagojević.

On je iskoristio priliku da se zahvali na prijemu predsjedniku Grboviću, kao i na poklonu koji je uručio Jovani.

„Mi ćemo nastojati u narednom periodu da opravdamo i materijalno tehnička sredstva koja Opština Nikšić ulaže u ovaj klub i da proizvedemo što više i što bolje takmičare u narednom periodu. Osim Opštini Nikšić, veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu sporta i mladih koji su takođe dali veliki doprinos za razvoj džudo sporta u Opštini, za razvoj Akademika, odnosno našeg džudo kluba. Mi ćemo vidjeti u narednom periodu da i druge mlade takmičare koji se nalaze u sastavu kluba afirmišemo u cilju postizanja što boljih rezultata“, naveo je prvi čovjek Akademika.

Ostale vijesti iz kategorije