Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:06
24.12.2021.

Pejović: Sav trud, odricanje, život i napori koje iziskuje atletika konačno su priznati i nagrađeni

Proslavljena atletičarka Slađana Pejović izrazila je zahvalnost svima koji su na jučerašnjoj sjednici SO Nikšić glasali da joj se dodjele sredstva u svrhu rješavanja stambenog pitanja.


Najuspješnija srednje i dugoprugašica u istoriji Crne Gore je na svom Fejsbuk profilu istakla da se posebno zahvaljuje predsedniku Opštine Nikšić, gospodinu Marku Kovačeviću, i predsedniku Skupštine opštine Nikšić, Nemanji Vukoviću.

 

"Put do ovog priznanja bio je dug i težak, pravi maratonski, često sa preponama i preprekama. U završnoj odluci učestvovali su čelnici ASCG, državni sekretari u MPNKS, kao i drugi dobri ljudi. Svu svoju mladost i najbolje godine svog života posvetila sam kraljici sportova i njenoj najtežoj disciplini. Časno sam predstavljala nikšićki i crnogorski sport, trudeći se da budem dobar i uzoran primer mladim generacijama. Nije bilo lako održavati nivo forme i rezultatska očekivanja, pripremljeno u oskudnim uslovima i vremenu nenaklonjenom uspjesima i usamljenim pojedinostima bez zaleđivanja i zaštite. Često sam razmišljala, da li trčim ili samo bježim... No, sav trud, odricanje, život i napore koje iziskuje atletika, kao i sam život, konačno su priznati i nagrađeni. Moj sin i ja smo zahvalni svima imenovanim i neimenovanim ljudima. Idemo dalje, u skladu sa Kubertenovim olimpijskim sloganom: "brže, više jače"! Hvala svima!", poručila je Pejovićeva.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:22
  23.5.2022.

  Na međunarodnom džudo turniru "Trofej Zvornika" koji je okupio oko 800 takmičara, iz više od 60 klubova, takmičari Straševine osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dvije srebrne.

 • 08:03
  23.5.2022.

  Na takmičenju “Kup Ivanova korita” veterani iz Nikšića osvojili su treće mjesto i time uspjeli da osiguraju borbu za prvo mjesto na predstojećim takmičenjima.

 • 14:44
  18.5.2022.

  Na Prvenstvu Crne Gore za poletarce, pionire i nade koje je u subotu održano u Nikšiću, KK Onogošt osvojio je pet medalja.

 • 08:14
  18.5.2022.

  Na karate prvenstvu Crne Gore za poletarce, pionire i nade koje je održano proteklog vikenda u Nikšiću, Karate klub "Šampion" okitio se sa sedam medalja.