Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:48
12.4.2021.

Osnovan sportsko-ribolovni klub u Župi

Nedavno je u Župi osnovan Sportsko-ribolovni klub "Župa Nikšićka'' čiji su osnovni ciljevi zaštita voda u Župi, kao i promocija ribolova među mladima. 


Neiskorišćenost resursa Liverovićkog jezera za ribolov je evidentna, pa su se Župljani organizovali sa namjerom da promijene postojeće stanje i unaprijede uslove za organizovanje ribolovnih takmičenja i drugih društveno-ekoloških događaja.

SRK "Župa Nikšićka'' je u Upravi za sport registrovan za obavljanje sportske djelatnosti koja obuhvata obučavanje, treninge, takmičenja, kao i promovisanje zdravih stilova života kod djece i omladine u cilju unapređivanja i razvoja njihovih psihofizičkih sposobnosti, sportskih znanja i umijeća, upis novih članova, navodi se na sajtu zupa.today.

Klub je u međuvremenu postao i član Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore pa se otvaraju i mogućnosti za saradnju sa ostalim klubovima u državi. Uskoro će početi i ,,Šaranska liga'' Crne Gore tako da će i župski klub uzeti učešće, a LIverovićko jezero će biti domaćin drugim takmičarima iz Crne Gore.

Iz kluba pozivaju sve ribolovce i ljubitelje Liverovićkog jezera i rijeke Gračanice da im se pridruže i postanu članovi kluba čime će se povećati i snaga ovog kluba za sprovođenje akcija planiranih da se unaprijedi životna sredina odnosno ribolovni svijet u župskim vodama. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail: [email protected] ili na telefon 068 149 499.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:05
  13.5.2021.

  Komemoracija povodom smrti Miodraga Skala Gvozdenovića, proslavljenog odbojkaškog reprezentativca, osvajača prve medalje odbojkaša na Evropskim prvenstvima, koji je preminuo u u 77. godini, održana je danas u Subotici.

 • 07:56
  13.5.2021.

  Ekipa Montenegrini za koju nastupaju Nikšićani Milinko Malović i Filip Mijušković plasirala se u polufinale sportskog kviza "Zicer", koji se emituje na Radio-televiziji Crne Gore.

 • 15:39
  9.5.2021.

  Vardarska ulica predstavlja sam centar grada Nikšića. Uska uličica u kojoj je smješteno par manjih kafana i poneka zanatska radnja i danas odiše duhom starog Nikšića. Često, kasno uveče, kada prolazite trotoarom i izlazite naprijed ka Karađorđevoj, osjećate duh nekih prošlih vremena i kroz glavu vam prolazi ono što je Vito Nikolić nekada, u svom pjesničkom zanosu, slikao riječima, dočaravajući život gradskih boema.

 • 12:00
  9.5.2021.

  Na IX međunarodnom džudo kupu „Berkovići 2021” koji je okupio preko 500 takmičara iz 39 klubova i 3 zemlje, takmičari džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 30 medalja od čega 12 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih.