Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Osnovan sportsko-ribolovni klub u Župi

srk_zupa_niksicka
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 12.04.2021. u 09:48

Nedavno je u Župi osnovan Sportsko-ribolovni klub "Župa Nikšićka'' čiji su osnovni ciljevi zaštita voda u Župi, kao i promocija ribolova među mladima. 

Neiskorišćenost resursa Liverovićkog jezera za ribolov je evidentna, pa su se Župljani organizovali sa namjerom da promijene postojeće stanje i unaprijede uslove za organizovanje ribolovnih takmičenja i drugih društveno-ekoloških događaja.

SRK “Župa Nikšićka” je u Upravi za sport registrovan za obavljanje sportske djelatnosti koja obuhvata obučavanje, treninge, takmičenja, kao i promovisanje zdravih stilova života kod djece i omladine u cilju unapređivanja i razvoja njihovih psihofizičkih sposobnosti, sportskih znanja i umijeća, upis novih članova, navodi se na sajtu zupa.today.

Klub je u međuvremenu postao i član Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore pa se otvaraju i mogućnosti za saradnju sa ostalim klubovima u državi. Uskoro će početi i ,,Šaranska liga” Crne Gore tako da će i župski klub uzeti učešće, a LIverovićko jezero će biti domaćin drugim takmičarima iz Crne Gore.

Iz kluba pozivaju sve ribolovce i ljubitelje Liverovićkog jezera i rijeke Gračanice da im se pridruže i postanu članovi kluba čime će se povećati i snaga ovog kluba za sprovođenje akcija planiranih da se unaprijedi životna sredina odnosno ribolovni svijet u župskim vodama. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail: [email protected] ili na telefon 068 149 499.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.